Tuesday, June 9, 2009

Mari Poco Poco

Hanya amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..ikut la arahan ni betul2...


ni ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masaalah...


buat secara aggresive pula...
jangan peduli apa orang lain kata..


hilangkan semua stress..


pusingkan kepala...


tengok muka kat cermin
sambil goyang2.. lawa tak...


akhir sekali
buat joget kucing...

SELAMAT MENCUBA.... =)

(dpt dr email.. lupa dr siapa)

19 comments:

Abang Long said...

Mana muziknya ?

♥♥ Lyana ♥♥ said...

eeyyy kak.. biar betul... ni betul poco-poco ke niey..? ahaahhaa

Marzalina said...

hehe..best ni...kalau bowink2..saya leh try hahaha..lawak dan boleh dicuba di rumah hihi

Dee said...

step baru eh..hahaha..poco2 bukan gerakan kaki ke? hihihi..

Sifu Mirza said...

salam kuina...

teringat ada satu training tu bila participant minta nak ada poco-poco pepagi before bfast...

dahlah saya tak belajar poco-poco..

so exercise setempat dengan strecthing lah jadi ganti...

:-)

kuIna LadyInRed said...

ABANG LONG ...>> CD rosak la abg long... on aja tanpa muzik.. jom..

LYANA ...>> staraf la dgn pocong tp bukan puchung

MARZALINA ...>> goyang sikit2 leh gak hilangkn lenguh2..

DEE ...>> goyng kaki kena ada muzik tp CD rosak la pulak.. lg pun nanti org nampak pulak...

SIFU ...>> nk goyang byk2 dah liat lah tulang nie so gerak2 mcm nie ok lah... sambil berblogging..

ticnube said...

muhahha....comeiiii nye

echah_syed said...

ko nmpk tak aku tgh buat ni.. *sambil kunyah kacang goreng :p

syah shah said...

kiut... hihihihih :D :D

nantilaa nak test kat umah... pasang cd apa-apa lagu pun buleh aje, kan?? Mueheheheheh :D :D

Diamilikku said...

wahh menarik nih...memang boleh hilangkan stress

ku tak sempurna said...

tergeliat leher nak tiru si katun tu..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tang tepuk kuat kat dahi tu, errrr... nak tepuk dahi sape.. ekekeke

ain said...

meh kita pocoo..pocoooooo!!!!

kuIna LadyInRed said...

TICNUBE ...>> tome spt tuan blog kan

SYAH SYAH ...>> buat la 7 minit aja

DIAMILIKKU ...>> Cubalah kejap aje..

KTS ...> itu tandnya dh keras kematu... eehhh tepuk dahi sndiri la...

AIN ...>> opocot...

nurdaniella said...

salam kuIna.. huhu.. dah lama tak menjenguk kat sini.. tak sangka dah jadi guru tarian sekarang nih.. hehe..

p/s: bukan sengaja tak nak masuk, link nyer ter'hilang' la pulak.. gara2 tukar cat baru..

iNsaN BiaSa said...

fuhh..!!br renggang urat2 n otot ni..mekacih sis....ape2 pn poco2 ni mmg best...=)

ShiDa said...

Kekekeke x yah buat.. tengok demo pun dah kurus hidung ni.. dok tergelak je dr td!

kuIna LadyInRed said...

NURDANIELLA ...>> makacih singgah... sj nk betulkn urat2 nie..

INSAN BIASA ...>> tu belum gerk kaki lg tu.. klu x tak mo berhenti kot

SHIDA ...>>jgn... nanti kemancungan hidung terjejas.

maza said...

hmm... payah gak nak buat ni!

Ni pastinya perlukan ilmu yg mendalam. Kurang2nya 5 tahun kelas baru mahir.. huhuhuhu

kejap maza pasang lagu poco2 dulu yea..

hehehehe

Ezad said...

dr abg jem

1, 2, 3.. 3 lagiiiii