Tuesday, July 28, 2009

Mari Berlumba

Tenet kat sini sengal.. manyak sengal... tensen... mengalah siput di bendang ; eeehhh ada lagi ker siput kat bendang, rasanya kalau bendang terbiar ada kot... sbb pengunaan baja, racun dan jentera telah memusnahkan habitat dan kehidupan mereka... tak caya, cuba g cari .... siput di pasaran sekarang di bela dalam kolam..

alamak terlebih sudah... so mari kita check kelajuan internet kita. Banyak kaedah sebenarnya & ini sebahagian sahaja..

ini keputusan menggunakan Speedtest
Ini menggunakan speedtest.izzi.com
ini pula menggunakan koti.phnet
dukacita dimaklumkan tool ini hanya boleh digunakan pakai ketika ada sambungan internet..

Ini DU meter... aku guna untuk memantau kelajuan internet dan network., juga boleh tenguk incoming dan outgoing data. Yang ini kena install dulu baru leh berfungsi.

itu saja cerita hari nie sbb aku malas nak buat en3... blog belum berpindah sbb blog satu lagi belum membesar sepenuhynya lagi.

16 comments:

biru said...

salam kuina,

wahhh terer hang, orang IT ka?
tenet kat sini pun salu sangat cam siput babi. kot2 kena selsema babi tak tau lah. jgn tuan dia kena dah la. tgh sakit mulut g ni, huwaaa...

tak reti, kena donlod erk..
sat i test tengok

huhu =)

khaLifah feDi said...

emm kak.nie kf nk bagi taw sebenar line tenet sengal sbb ade gangguan kabel dasar laut..so klu surf web2 drr US dgn hong kong mmg slow sgt..

dijangkakan sampai 5.8.2009 baru okeh !!!

TokNabe said...

Tak nak berlumba... takut kalah.

Tak apa internet sengal jangan kita yang sengal.. hehe.

Abang Long said...

Ooohhh ... kena tunggu blog satu lagi membesar ya ...

ONE ZABA said...

musim-musim hujan ni...senagl-sengal sendi le.

Yunus Badawi said...

Tenet aku pun kadang2 sengal terutama bila kita nak cepat huhuhu.

Minggu lepas masa kat hotel lagi hampeh. Tenet down masa aku nak buat kerja. Sihat balik pukul 1 pagi.

Neeza Shahril said...

blog satu lagi macam dah cukup besar je.. tulisan tu okay je neeza tengok..
ke nak make up sikit blog tu?

kayteeze said...

Alamak,

Kak tie tengok tulisan kat blog baru tu besar gedabak ! Atau pc Tie yang tenat ni..hu hu...

NaqeebLukhman said...

laju giler line tu...

aku nyer 0.10mbps ajer... tapi masih buleh layan blogspot tanpa masalah... cuma youtube jer mesti sangkut giler......

ain said...

terernya bab2 ni ekh. I tau apa. klu cepat line alhamdulillah, klu lambat samaada sabo menunggu atau off aje lappy. abis citer dpd dok nyumpah2 lappy yg tak berdosa ni kan.hehehe

kakpah said...

tenet slow takper lagi. jangan mati terus...

Sikelu said...

isk.. ok pa laju macam tu.. nih kita punya laju sikit dari siput bab* jalan.. he hee

LotsOfLove-Pearls said...

nice info ar sis...

guna tenet opis bagus ar..
tenet maxis cam hampeh..
menyakitkan hati jer..
huhu...

maiyah said...

salam.. akak bab tenet nih kureng kit, mmg lambat kit sbb ujn kot. kalo problem mintak tolon kat adik tgk hehe, maklumlah skoloh tok tinggi.

Chekgu BaniHassim said...

saya tak try, sbb saya rase kalau streamyx bband umah saya ok kut...

tp katenye, yg ni pon kdg2 tak tepat gak...
entah la...

kuIna LadyInRed said...

BIRU ...>> pakcik google tolong bantu

KF ...>> 5/8/09 tak ok gak akak bakar ko punya belog.. huhu

TOKNABE ...>> sy ok aja..

ABG LONG ...>> sdng & tgh membesar

OZ ...>> kena g SPA Q nie

YB ...>> time urgent buat hal tentu geram kan..

NEEZA ...>> nk besarkn tulisn tu aja

KAYTEEZE ...>> view guna I.E memang jd mcm tu

NAQEEBLUKHMAN ...>> kekdang semput, kekadang ok

AIN ...>> betul betul betul... sambil buat mata bulat

KAKPAH ...>> ohhh jangannnnn blogger tegar tak leh dok tanpa tenet

SIKELU ...>> laju kejap aja.. kejap lagi semput

LOL ...>> lg 1 yg opis FREE...hehehe

MAIYAH ...>> ok la tu ada bantuan tak payah telepon 100

CHEKGUBH ...>> tgk result kat atas tu pun semuanya tak sama..