Thursday, July 2, 2009

Belon Belum Meletup Lilin Belum Menyala Jom G Yamen

Hari ini keajaiban tercipta apabila remaja perempuan berusia 14 tuhan terselamat dr bencana Yaman Airbus 310 berhampiran Pulau Comoros dgn terapung selama 13jam. Pesawat Airbus dalam penerbangan dr Paris dan Marseille ke Comoros membawa 153 penumpang & anak kapal terhempas di Lautan Hindi ketika cuba mendarat dalam gelap serta keadaan angin bergelora.

bila melawat CuteMiut aku trfikir nk wat en3 nie yg aku dpt melalui email. Ini adalah satu satu keajaiban alam..

Socotra Island di Negara Yamen adalah salah 1 tmpat yg unik di dunia. Terletak di Lautan Hindi, kira2 350km di Selatan Semenanjung Arab.



Mukabuminya hanya diliputi batu kapur & batuan keras tetapi mempunyai lebih 700 jenis fauna & flora, 1/3 drpdnya adalh endemic & tidk terdpt dimana2 tempat di dunia.


Ini adalah Dragon Blood Tree (Dracaena Cinnabari)


Ini pula Desert Rose (Adenium Obesium)


Ini pula Socotran Fig Tree


SUBBHANALLAH!

15 comments:

maza said...

erk! kuina, minta cabutkan satu untuk den pokok tu ha. nak buat hiasan kat parking keta lah..

wakakkaak

khaLifah feDi said...

emm ciptaan Allah yg maha besar..!!!

p/s:- kad red adkh ini bermaksud kamu tak jadi benti berblog..jgn stop okeh plzx3..

ONE ZABA said...

yampoiii!!!!!

ain said...

uniknya pulau ni. ada org duduk ke..?

nabilah_2908 said...

unik nyer pokok2 tu..:)

DrSam said...

disetiap kejadian itu ada tandaNYA. Sebagai peringatan dan hanya menunggu untuk diinsafi oleh hambaNYA.

Maha Besar Allah!

iza~de~bintang said...

jom jom..kak ina ajak pi kan hehee.
sbila berkelana tak kisahlah nyata atau maya memang kita akan banyak jumpa perkara2 yg mengkagumkan..kan kan kan kak ina :)

ku tak sempurna said...

subhanallah

baru smlm saya mimpi pelik.. mungkin inilah tempatnya... errr.. tak sangka.. macam deja vu plak...

kayteeze said...

Memang mengkagumkan tempat ni. Tie pernah ke sana...err... dlm blog Tie, uwaaaaa........(entry lama2)

SRISUFI said...

Kakak..

lain kali kita jumpa di SERINGGI tu ek.


=)

kagum

~Cinta Cukulet~ said...

uniknya semua pokok tu..cantik :D

Mas said...

Tiada yg ajaib...sumenya unik ciptaan Allah...kita hamba yg hina dina ni je yg terpegun.

nekPP said...

subbhanAllah..

Adry said...

subhanallah indeed...

Dee said...

thx for the info..