Monday, June 15, 2009

Perjalanan Singkat Penuh Kenangan

AKU TAK SUKA HOSPITAL tp di hospital inilah aku & kakak aku dipertemukn dgn seorng blogger. 2 tahun mengenali di alam maya akhirnya kami brtemu di alam nyata. Sms yg dihantr x dijwb, kami mencuba melalui email... jgk x berbalas.. akhirnya pkul 4.30 kami nekad ke wad 4B Hospital Sg Buluh spt yg tertulis di dlm blog beliau.

Kami dikejutkn lg.. tiada pesakit bernama Azam. Dlm fikirn sdh berlegar2 "Mungkin dah dipindahkan". Gerakn mencari pn bermula.. kami meminta bantuan nurse utk mengenalpasti pesakit yg berBIN HASHIM, hanya itu maklumt yg kami tahu. Rupa2nya Azam tu nama ke2....

Syukur niat kami dimakbulkan tuhan... ketika kami menunggu ChekguBH smpai kami berbual dgn emaknya. Terkejut emak ChekguBH bila mengetahui kami sebenarnya tak kenal rupa tp tahu semua cerita kehidupannya dr kisah kucing bobot, kisah emaknya kat hospital & kisah keluarga yg lain. Inilah yg dinamakan blogger, kisah kehidupannya digarap dgn tulisan lalu menjadi tatapan blogger lain seterusnya dpt mengenali insan tersebut. Kami jgk dimaklum HP Chekgu BH sebenarnya berada di dlm beg tangan emaknya... patutlah sms & semua panggiln kami x brjwb...Azam semakin pulih & sudah memberi reaksi terhadap persekitaran & orng dikekeliling.. moga dia akan cepat sembuh di samping sokongan org2 tersayang.

Bacalah kisah pertemuan ini kat sini : moga silatulrahim ini terus berpanjangan & berkekalan.
tulusnya-hati-kamu.
rahmat-tuhan-yang-maha-pengasih-lagi
katil-18-wad-4b-hospital-sungai-buloh

Petang tu kami dinner kat Kafeteria Hospital. Byk kenangan yg dikutip di hospital ini, gembira dgn perkembangan Azam yg kian pulih jugk syahdu & sedih melihat seorg tua dgn bantuan alat pernafasan di katil sebelah yg hanya bertemankn sebuah Al-Quran tanpa saudara mara atau anak2. Oh tuhan dinamakah anak2 mu?

Jutaan MAAF & ribuan SORY kpd YB kerana x smpat memenuhi undangan itu, sy sebenarnya kesuntukan masa, InsyaAllah panjang umur dgn izinNYA kita akan bertemu.

ada lg nk story....... sat nak buat senaman poco2..

11 comments:

Yunus Badawi said...

Keajaiban persahabatan maya. Kena tak kenal rupa tapi boleh mesra.

Takpa lain kali kalau kuIna dtg KL lagi mungkin kita boleh jumpa. Kita cuba kumpulkan kawan2 lain. Awak kan ramai pengikut kat KL ni.

kenari said...

Ahhaaaaaaaaa dah tau dahhhh!!! Rupanya Kujie n Kuina ni dua beradik yeeeee. Inilah kelebihan dunia cyber, yg jauh kita dekatkan, yg dekat kita mesrakan, yg mesra kita akrabkan... Moga Azam segera pulih dan sihat...amin.

AyKay said...

kejar si BHashim rupanya dua KU pulak yg diketahui org identitinya.

apa2 pun kak, saya suka dgn attitude KU2 berdua, positive gitue

en_me said...

ammvoiii.. blogger tegar nih.. bagus bagus.. yg jauh kita dekatkan, yg dekat kita rapat rapatkan.. kannns akak kuina tewww

Kujie said...

ala.....kita org bukan hide identiti..dah bersepah entri dia dok ckp kite adik badik...:p

sy pun pernah msk blog ni buat entri, kan....

ShiDa said...

Alhamdulillah...
Jumpa juga eh...
Ye la ziarah menziarahi ni kan ibadah juga..lg2 saudara kita yg kurang sihat/dlm kesusahan..
moga2 ia menjd contoh pd yg lain..

Diamilikku said...

inilah kekuatan blogger..kalau disulami rasa ikhlas dan tulus..semuanya akan turn out menjadi baik..tapi kalau diselimuti hasad dan dengki..ukhuwah yang sepatutnya terjalin indah akan menjadi hambar..alhamdulillah...allah menemukan saya dengan rakan2 blogger yang mulia hatinya..dan moga kita semua dijauhkan dari blogger2 yang berhati busuk..amin..

semoga azam cepat sembuh...

blueCITY said...

syahdunya baca ....=(

xiiinam said...

...kesiannya adik aku ni....

Kita doakan dia segera sembuh...

ain said...

moga azam cpt sembuh!!!

BelalangDewa said...

sedih jugak baca cerita azam ni... lebih sedih selepas fotonya yang kuina siarkan.... semoga sempat sembuh azam....