Friday, May 8, 2009

Kenapa Macam tu?

Aku sakit gigi... sakit, sakit, sakit
Gigi aku sakit... sakit, sakit, sakit...


ketika mak aku asyik menggosok giginya yang putih melepak,
cantik & tersusun rapi itu
anak dara aku bertanya

"ma, apasal adik tak leh gosok gigi macam tu"

mcm mana mak aku gosok gigi sampai anak dara aku teruja yer...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

27 comments:

ku tak sempurna said...

muehehehehe...

sungguh menikam kalbu!!

:P

Yunus Badawi said...

alamak kts dah sampai dulu. ko tak kerja ke?

citer ko ni dah tahap lawak antarabangsa hehehe

syah shah said...

hik hik hik hik mencik tau... dahle bos ade kat depan tuh... jenuh nak kaver gelak nih... Adeiii... Mueheheheheheh

Mas said...

Kahkahkahkah....tak dapat mengagak pun.

nabilah_2908 said...

hehehehe...gigi palsu rupenyer..lawak la.. :)

ain said...

kihkihkihhhh.....!!!!

ONE ZABA said...

gosak gigi sambil menyanyi pun boleh tu.

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. dah mcam gigi mak kita gak.. klu mirul kan dia cakap.. gigi opah tanggal..

julietchun said...

tak payah sesusah cam kita nak tonyoh kat celah2 gigi.

kuIna LadyInRed said...

KTS ...>> sokln budak2 buat org tua blur

YB ...>> dia suka bertanya kekdang smpai nak jwb pun takut

SYAH SHAH...>> sy jwb gigi tok kena makan ulat sbb tak gosok.

NABILAH ...>> gigi palsu aje boleh bwk keluar gsok kat paip air

ONE ZABA ...>> mamat tu sure tak dak gigi sbb tu telinga capang.

CUTEMIUT ...>> dia memang suka bertanya.. penat gak nk melayan.

JULIETCHUN ...>> ubat gigi pun x yah pakai.

syareena said...

teringat arwah uwan....

xiiinam said...

meh nyanyi...
lagu pertama kat adika dulu...



"bangun paaaagi.
gosok giiiiiiiiigi'
cuci muuuuuka.
pakai baaaaaju.
minum koooopi.
pergi skoooplah.
suka haaaaaaaati...


La..la...la..la..



Errr...tak mandi pulak...

kayteeze said...

Ha ha ....

Anak Tie dulu gitu juga, bila tengok tok meknya gosok gigi, bersungguh2 dia menceritakannya kepada Tie.

Katanya,"Mama, tok mek pandai buat magic!!"

iza~de~bintang said...

Adeh terkena kali ni.. Ingatkan betoi2 putih melepak gigi nenek dia hahaaa...

Jard The Great said...

errr... u pny gigi camtuh ker?? hehehe..

Nafastari said...

Hahaa.. Kasi chance la kat budak tu gosokkan gigi nenek dia skali...

kenari said...

Kuina, arwah datuk sy dulu mlm2 dia rendam gigi pelesu tu dlm mangkuk... complete set atas bawah ;)

kakpah said...

kpah tanya abah nak pakai ubat gigi tak. abah kpah kata dia gosok gigi dengan sabun je. anak-anak dengar pelik.

Gaya abah gosok gigi samalah macam gambar kuina tu.

TokNabe said...

Malam2 rendam kalau nak tidur boleh rendam dalam gelas.......

Anak saya kata atuk buat silap mata.

sonata anak kancil said...

ada gak gigi macam tu...tapi most of the time tak guna....susah! hanya melengkapkan bahagian belakang je, jadi kalau tak pakai, tak ape2 pun...rendam memanjang!

~Cinta Cukulet~ said...

kihkihkih.....nak buat cam tu jugak lah haha

nekPP said...

ko nie ada2 ajeee lahhh ;p wahakss..

kayteeze said...

Salam........

Selamat Hari Ibu....!!

naz ilyn said...

salam...
Selamat Hari Ibu... sila ambil kad dan award terima kasih...

Chekgu BaniHassim said...

teringin nak pakai gak ke bende tu??
tunggu la sket ari lagi...hehe

.fatin nabila. said...

haha.
gosok gg palsu ea.
hehe.`
kelakar la.

nurdaniella said...

salam kuIna, sakit gigi?? saya pong.. pipi dah bengkak nih.. huhu..