Tuesday, April 21, 2009

ZONDA aku tergoda..

cinta ku beralih arah... ohhhh tidak..
aku cuma tergoda.. ZONDA S..
aku memang dah lama tergoda dgn dia nie tp sbb aku bukan golongan itu itu so pendamkn saja... minggu lepas nonton The Duke.. dibawa ke showroom mereka yg canggih xkelusif tu di Singapore... wow...

hanya 10 unit dikeluarkn setahun, harganya RM2.3 juta singapore dollr, pemiliknya mesti kena g sekolah memandu semula, kelas memandu zonda yg xkelusif sbb keta nie terlalu canggih. Kelajuan 360 km/j dgn enjin 71 AMG tuned Mercedes Benz. Aku tak pasti berapa unit yg telah terjual di Singapore tp rasionalnya nak g mana sangat kat pulau kecik tu. Sbb tu la bila msk Malaysia pecut tak terhingga sbb kat sana mana leh nak speedy.
aku tertarik soalan botak kpd manager showroom tu tentang "Siapa pembeli kereta itu"
dia jwb "the person who dont know how to spend his money"

gila ; ada manusia yg tak tahu nak spend money.. ehhh duit byk tu aku leh buat mcm2.. leh angkut satu family g haji, g umrah, g ziarah.... enjoy keliling dunia.

23 comments:

syah shah said...

Fuuhhh~~~ Gile mahal... Kalo duit Malaysia mau dekat 5 juta ringgit tuh... Fuh fuh fuh~~ Macam-macam boleh buatla kalo ade 5juta dalam tangan... Hohohohoh :D :D

Nasib baik saya masih setia meminati incik Perdana V6 aje... Hahahahahah :P :P

julietchun said...

baik aku beli rumah banyak2 pastu bagi sewa, goyang kaki.

echah_syed said...

aku pun bole jadi gila kalo duit byk sbb aku tak pernah bermimpi utk punya duit yg byk.. :p

stetmen hipokrit aku..!

a.b geldofg said...

mleleh air liur tgk

Mohd Hafifi said...

uh, i pun dah jatuh hati ngan kete ni.. :-)

~Cinta Cukulet~ said...

dari beli kereta baik beli cokelat..murah pun murah muahahaa

Mas said...

wakaka aku sangat setuju...sapa yang tatau nak buat apa dengan duit dia patot buat cam ni.

kayteeze said...

Ho ho...kalau dah terlalu banyak duit, memang benda2 ginilah menjadi pujaan..

Shifu67 said...

amvoii.... ko punya idaman ni masam tak tercapai diakal ku je.... hehehe

jenuh la jual buah mangga nak beli keta ni.... hahaha

lupekanje said...

tolong bagi list nama orang yang tk tau nak buat aper dengan duit dia tu...heheh..

Pujangga Asmara said...

Kalau Saya Baik Amik Keta Lain.. Banyak Lagi Kereta yang Sama Kelajuan, Rupa Cantik Dan Harga Kurang/Tak Semahal Zonda Tu..
Kalau Harga Zonda Macam Gitu, Boleh Dapat Berpuluh Biji Gen-2 @ 4 Mercedes @ 4 BMW @ Berpuluh Honda Civic 2.0 Takpon 2 Aston Martin DB9.. Hahaha.. Spend Beli Keta Mahal2 Macam Gitu Memang Merugikan..

ku tak sempurna said...

bila byk sgt duit, ni la jadinya...
beli macam2 yg tak diperlukan pun...


baik bg aku duit tu skit... hikss :D

CuTeMiUt78 said...

pergghhh.... tak termampu nak miliki walau hanya sekadar skru sekalipun

kuIna LadyInRed said...

SYAH SHAH ...>> tp ZONDA nie menggoda

JULIETCHUN ...>> bagu2,, bg sewa murah2 udah la.. ekonomi tgh meleset nie..

ECHAH_SYED ...>> klu tukar ke Rupi byk la.

A.B GELDOFG ...>> hehehe..GODAAN!

MOHDHAFIFI ...>> bukan salah saya ya.

CINTA CUKELET ...>> nah ambek nie akak bagi cabery.

MAS ...>> ada permintaan ada la penawaran.. basic ekonomi

KAYTEEZE ...>> bg org yg byk duit la, kita yg ciput2 nie tengok2 aje la.

SHIFU67 ...>> ehhh sy buat jeruk, buat halwa eksport jepun, korea, cina, india, iran, iraq, amerika.. jgn terkejut klu micheal chumkr tu mkn halwa sy, Abama makan jeruk sy.. hahaha..

LUPEKANJE ...>> nanti sy minta

P.A ...>> gaya mau ada dear!

KTS ...>> jom kita g mintak.

CUTEMIUT ...>> samalah kita

Yummy Yum said...

gler mahal..tak tercapai dek akal ku nak beli kete ni...pakai tapak sulaiman je la..hehehe

denaihati said...

Bestnya lah kereta ni tapi kita ni orang muslim mesti susah nak jaga hati kalau drive kereta ni...

Jemput join bloggroll saya.

nekPP said...

wahh nama baru gitewww...ladyInRed..geleme mcm warna keto itewww..ahaks..woww nekpp pon tergodaa..

Ezad said...

kalau ada duit banyak tu.. saya beli tanah je..

beli barang susut nilai..

heh!

Neeza Shahril said...

kalau bagi kita duit tu sikit pun okay kan kuina..
boleh gak kita beli kereta yang tak canggih sangat.. hehee..

Adry said...

umang aiii... ganas nya designnya... terlebih futuristik ni.. hehehe


Adry @ http://www.adrysabry.com

TokNabe said...

Mampu pakai kalau ada yang kasi free.....

en_me said...

takper akak jentayu teww, pagani zonda jewww.. me dah aderr c200k .. vollee ghitewww

http://yginsaf.com/?s=cikputih

setiasahabat said...

kang saya pulangkan yea...

http://setiasahabat.blogspot.com/2009/07/kalau-lah-aku-dapat-memilikinya.html