Thursday, April 23, 2009

Jom Pi Bikini

Seksi, mengoda....
mengarut..

Kat sini la....

apa yg menarik...
Pulau Bikini adalah sebahagian drpd kepulauaan Marshall, terletak di tengah Lautan Pacific, hanya seluas 2km, sayang seribu kali sayang pulau ini telah dimusnahkan oleh teknologi manusia yang gila kuasa.

Pulau ini telah menjadi tempat ujian nuklear yg pertama selepas Perang Dunia Ke2 iaitu pada 1 March 1946. Kesan kemusnahan amat teruk dan sehingga kini tempat ini masih di bawah pemerhatian US Department Of Energy.

Walau sehebat manapun ciptaan manusia alam juga amat berkuasa... ketika pulau ini ditingalkan alam semulajadi memulihkannya. Keindahannya kembali terserlah...
Maklumat lanjut klik sini :
Bikini Intro
Bikini Atoll

16 comments:

Mak Su said...

pulau bikini? kena gi berpakaian bikini ker?

tak tahu plaks ada pulau bikini ek, tempat sepanbob ler tu.

~Cinta Cukulet~ said...

kat bawah pulau tu mesti ada bikini bottom kan...bleh gi carik sponge bob dgn patrick hehe

khaLifah feDi said...

oh mak aii x pernah dgr pon?

Yummy Yum said...

uikss..ada pulau bikini..dengar ni mesti kaum adam gedik2 nak dtg sini..hehehe

Pujangga Asmara said...

Ngapelah Dinamakan Bikini Island.. Kalo Kentucky Dekat Amerika Maybelah Sebab KFC Ada Banyak Kat Sana.. Apakah Benar Kata Cinta Cukulet.. Bikini Bottom Terdapat Di Dasar Pulau Bikini Itu.. Hehehe..

Adry said...

hahaha... napa la pulau tu dibagi nama bikini... hahahaha


Adry @ http://www.adrysabry.com

erisya nor said...

kuIna...kalau dengar namanya memang seriau! rupanya betul2 ada nama tempat camtuh...ingatkan dalam katun jer huhuhu

hmmm best gak kalau dapat gi kan?

ain said...

pulau bikini..???org2 sana mesti pakai bikini sepanjang masa.hihi

nurul said...

huh?? pulau bikini?? sempoi nama pulau nie kan... cek x penah pun mengkaji benda alah nie... bgs gak kuina bgtau.. ada gak pengetahuan...

ShiDa said...

Hehehee..
Terbaca je tajuk entry ni automatik teringat si Spongebob!!
hekhekhek

kuIna LadyInRed said...

MAK SU ...>> betul.. kena pakai bikini

CINTA CUKELET ...>> tornado pun ada.

KHALIFAH FEDI ...>> tmpt sejarah tamadun manusia nie.

YUMMY YUM ...>> yer yer.. leh cuci mata.

P.A ...>> klu nama Pulau Cukelat tentu Cinta Cukelet dah tak dok Malaysia dah.

ADRY ...>> dinamakan Bikini sbb pd thn yg sama seorng Louis Reard dr Paris memperkenalkn pakaiaan mandi brnama bikini.

ERISYA ...>> tmpat spongbob & kengkawannya hidup & bermain.

AIN ...>> jom kita pi sana...

NURUL ...>> pulau nie msh dibwh pemerhatian pusat atom tp saintis mendapati kehidupn lautnya semakin bertmbah dimana tinggln kapal2 yg karam telah menjadi tukun kpd hidupan lautnya.

kuIna LadyInRed said...

SHIDA ...>> hahaha semua org teringt spongbob tu..

Anonymous said...

Assalammualaikum,

kalau tak salah saya dia dianamakan pulau BIkini kerana pada masa itu (tahun ke bulan ke) ada pakaian mandi terberani di lancarkan dan pada masa yang sama terjumpanya pulau itu (tak tahu nak letak nama apa).

kuIna LadyInRed said...

ANO...yup org yg memperknl pakaian tu bernama Louis Reard

Framestone said...

bikini bottom kat sinie rupenye ek.. ala kawasan kejiranan spongebob squarepan tue

Kasawari said...

ermm nama pulau rupanya.. ermmm nak gi la sana sorang2.. he he