Monday, April 20, 2009

Menuju Puncak

Dah lama tak cerita psal xtvt mendaki kan... sbbnya dah lama tak mendaki almaklum la dah senja2 nie... kudrat pn dah tak seberapa ... ahak2... tp ini xtvt kegemaran ku... seskali layan gak tp dekat2 aje tak p jauh2 dah.. nie blum lg xtvt jejak rimba 4x4 yg lama aku tingglkn tu.... uhhhhh ...

Bermula sesudah subuh... ketika matahari sedang merangkak naik... indahnya alam...
meniti trek2 usang & curam

pemandangan dari puncak...
inilah nikmat pendakian...

24 comments:

IdzaRis79 said...

amboi...
cantiknya...

Ma_sUyinFiqah said...

tetiba rasa cam gayat jer...mak suka lagi buat senaman yang diharamkan tu. Vangga...vangga.

LiLohOnEy said...

wah..

bley tahan ebatnye akak nu mse muda2 yek ;p

~Cinta Cukulet~ said...

bestnya..dah lama jugak tak mendaki..last sekali daki bukit apa entah kat kelantan nun haha

Jard The Great said...

nak ikut lain kali.. hehehe

Mohd Hafifi said...

kat mane tu?

™سوفي said...

saya sungguh gemar aktiviti sebegini.

buat star jump byk2 dulu.

=)

kayteeze said...

Alaahai...!! Tengok tangga tu pun dah rasa nak semput !! Tie kalau nak gi pun kena bawak banyak jajan...baru tak terasa penat, kih kih ..!!

Dee said...

dh lama gak x mendaki..kalo disuruh..xnak dah..kehkehkeh..

Yunus Badawi said...

bolehlah ko bawak aku tempat ni sekali kalau aku ke Perlis. Takkan nak tengok pipe jacking dan STP aje hehehe

julietchun said...

tinggi,gayat.:D

atty's said...

dah lama tinggal zmn mendaki nie..

kalo skrg buat lagi mau kuyus den..

joegrimjow said...

menuju puncak ke manew?

ain said...

adoii...lepak gak nak naik tu!

Mak Su said...

wow! berpeluh!

ada award utk mu

Neeza Shahril said...

adehh!! belum naik lagi neeza dah boleh rasa lenguhnya kaki..
dah lah kaki tengah lenguh ni..
nampak sangat dah tua diriku ini hehehh..

Adry said...

bestnya... i love the last pic...


Adry @ http://www.adrysabry.com

syah shah said...

waahhh... mendaki... saya nak mendaki nih malas skett... tapi sekadar nak camping-camping tepi air terjun ke, tepi sungai ke, saya tak tolak... Hohohohohhooh :P :P

Cantik pemandangan tu... Bess je tengok... Heheheheh :D :D

Iliana said...

mcm kt area kedah je..tp ktne ye?

Lina said...

kat mana ni ek?....ntah2 bkit yg nak naik ke wang kelian tu...heheheh

kuIna Jentayutiara said...

IDARAS79 ...>> perlis Permai Mempesona ngeh3x

MAS ...>> gayat, sek bek ko trlepas PLKN

LILOHONEY ...>> akak suka hiking.. sampai sekrng tp tak selalu dah.

CINTA CUKELET ...>> jom ikut

JARD ...>> dh penat tunggu tak sampai2 lagi nie...

HAFIFI ...>> Kangar aja..

SRISUFI ...>> best tu akak suka.

KAYTEEZEE ...>> byk jajan nanti semput lak

DEE ...>> ko dah pencen ker.. ala jom la join

YB ...>> no problem.. tp kena hiking smpai punck la

JULIETCHUN ...>> tinggi la best, leh nmpak jauh & sayup....

ATTY's ...>> jom mulakan semula

JOEGROMJOW ...>> puncak Bukit Lagi

AIN ...>> penat tp seronok, enjoy.

MAKSU ...>> peluh berkilo2..

NEEZA ...>> utk mendaki kita perlu kekuatan lutut & sendi

ADRY ...>> itulah nikmat pendakian sebenarnya.

SYAH SHAH ...>> itu part of my hoby gak.. suka2 suka jom...

LLIANA ...>> kat kangar aje..

LINA ...>> Bukit Lagi kat Kangar aja.

Luna said...

oo kat perlis ye...ingatkan kat kedah..coz tangga tu mcm familiar :D

Sikelu said...

Hmm dakian kasih Gua Cenderawasih.. dah lama tak naik.. tapi memang pemandangan yang menarik.. makin hebat sekarang ye..?

Umie said...

cantik...damai je bila tgk scenery yg mcm tu...how i wish i could do the same thing....huhuhu