Friday, April 10, 2009

Cara Backup Blog (2)

kujie kata bekap kat Multiply otomatik.. sapa kujie tu? Kakak sulung aku la yg akan sambut hari tua (hari jadi la tu...) tak lama lg ..
so mari kita coba:

1. Mula2 sign in kat Multiply.com
2. Isi maklumat yg dikehendaki..... g kat my site
3. Kelik kat Blog ....>> add to blog ..... klu blogspot pilih Blogger la kan..
4. Pas2 IMPORT BLOGS ...>> masukkn Id & password anda
5. Kelik IMPORT ...>> select blog yg ko org nk import.
6. Kelik FINISH ...>> abis, selesai, tamat!

tp komen takleh diimport & di copy... cuma en3 aje...


....>> Sedih.... aku tak tersenarai dlm BARISAN (siapa la aku kan), so apa2 yg dpt bos baru tu... kipas2 la kuat sikit!

19 comments:

ShiDa said...

Hhuhuuu.. kenapa hari ni baru citer pasal back up ni.. uwawawaa shida nyer blog dah corrupt.. tp sempat selamatkan entry je.. pics x dapek!! dah buruk entry2 lama.. huhuhu..

BTW good info to share.. TQ

ONE ZABA said...

aku dapat jugak masuk dalam barisan hari ni....berbaris bayar bil.

Yunus Badawi said...

Masa saya meeting kat Mindef hari Rabu tu mereka kata Dato Sri tengah cari saya tapi tak sempat jumpa. Itulah sbbnya pengumuman tu terpaksa ditunda sehari hehehe.

Antara 2 pilihan yg ada sekarang pun saya dah pening, tak payahlah nak tambah pilihan ke3 ngeh3x

Dee said...

sy buat yg feeds tu..dia otomatik gak..samalah comment x dpt simpan..huhuhu..

Dayu said...

hai...
backup blog?? selalu export dr blogspot je
pastu simpan..
dulu pernah buat kat wordpress
tapi tak ingat dah...

*anyway, tq dtg singgah blog saya

Sikelu said...

errr.. macam mana nak import en3 dan juga pict sekali.. ?

dok tgk kat wordpress.. depa sambung link gambor ke blogspot jer... yang multyply tu ntah la tak try lagi..

Neeza Shahril said...

oooo... baru tahu Kak Jie tu anak sulung.. patutlah perangai dia cam tu... hehehh.. neeza pun anak sulung gak ;)

cam tu?? camana tu?? itu, hanya neeza yang tahu.. yang pastinya bukan negative la..

neeza pun tak tersenarai dalam barisan.. nak buat camne.. kita bukan orang dia.. huhuuu..

Jard The Great said...

hehehe... aku dpt menteri baru... rais namanye.. nak berkenalan??

CuTeMiUt78 said...

oh.. gitu ke.. bagus2.. nnti blh buat back up

ijechan said...

thx for d info. berguna sgt ni. tp syg lak komen rakan2 xdpt backup sama~

Kujie said...

kita mmg bukan org barisan...mcm mana nk dok dlm barisan.

aku ade cerita pasal Yong..tak leh tulis kt blog...Angah Wa selalu masuk.

ces!

eh..mcm tu ke cara back up kat multiply? dulu lain....skrg lain kot..sbb aku dah delete dah akaun multiply

UnGu VioLet said...

bagus nie.. mar nak tryla jgk..

LiLohOnEy said...

kalo mcm tu cara wordpress lg besh la kan kak..

bley bekap komen skali~

xiiinam said...

Laaa...datang nak ambik serai wangi,ckLah tak ada ye...


Datanglah lagi, jangankan serai wangi, kunyit, temulawak, lempoyang,kacip fatimah,jarum mas.....segalanya ada di taman herba cklah...

BelalangDewa said...

Sedih dengar Kuina sebut Kujie nak sambut hari tua tak lama lagi... Sebutlah harijadi ke, harilahir ke, atau hari-haru mau ke...

Ezad said...

ni, kalau dah tranfer gi multiply, entri dlm blog asal ada lagi tak?

heh.. buta IT betul la...

a.b geldofg said...

sabar..nak hidup..

kuIna Jentayutiara said...

SHIDA ...>> terlmbt ker.. x pa lepas nie buat selalu

ONEZABA ...>> lor guna lah klik,klik online..

YB ...>> sat nk pengsan sat...

DEE ...>> sbb tu guna WP leh angkut semua

DAYU ...>> buat la selalu nanti nangis x berlagu

SIKELU ...>> WP leh angkut semua sekali

NEEZA ...>> katsekolh dulu sy selalu dok dlm barisan..siap nyanyi lg...

JARD ...>> ko berkenalan lah dulu...

CUTEMIUT ...>> buat la selalu jgn culas2.. nanti dh terjd baru nk nangis...

IJECHAN ...>> guna WP leh angkut semua sekali...

KUJIE ...>> aku selalu dok dlm barisan masa sekolah dulu..

UNGU VIOLET ...>> cuba lah..

LILOHONEY ...>> betul2..

XIIINAM ...>> ada tmn herba.. sy pun nk wat gak..

BELALANG DEWA ...>> hari tua yg mematangkn

EZAD ...>> yg asal tak terusik...

A.B.GELDOFG ...>> ngeh3x..

AyKay said...

waaaa

tenkiu la.

dapatlah backup n3 2. timekaseh