Tuesday, March 31, 2009

Manusia Semakin Kejam & Ganas

Baru dpt sms
kak Kujie kena ragut..
& luka2 jatuh moto...

Ya Allah kenapa manusia sekarang semakin kejam & ganas..
aku baru melalui saat getir tersebut awal bulan baru2 nie...
Berdoalah utk dia....

20 comments:

tic said...

nape manusia jahatt sgt..kejammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... bile sume nih nak benti...when...?

ONE ZABA said...

makin menjadi-jadi kes ragut ni.... semoga kujie selamat.

ain said...

sekrg ni serba serbi dh x selamat!

Tie said...

Tu laa....menakutkan... Tie pun pernah kena ragut...trauma sampai sekarang walaupun peristiwa tu dah bertahun2 berlalu. Harap2 Kujie cepat2 sembuh dan pulih semangat tu...

Umie said...

ya Allah, bila la dunia nie nak aman dr peragut2 nie semua...mudah2an kak kujie tu tabah hendaknya...

Shifu67 said...

inalillah...

naz ilyn said...

tumpang sempati pada kak Kujie... harap besabar teroma dan jangan merasa teroma...

Insaflah said...

Doakan yang terbaik buat sahabat.
Doakan semoga penjenayah mendapat hidayah.

Jard The Great said...

kerajaan kena tubuhkan pasukan khas membanteras peragut2 nih la.

dah mangkin kronik laa..

dakgilachoc a.k.a nani said...

betul2 manusia skrg makin kejam...iskkk... semoga kujie tak apa2...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

skang ni kena slalu waspada!!

Dee said...

kejamnyer..sian dia..rasanya dh tiba masa org pompuan pakai purse yg cam wallet lelaki tu..no handbags..huhuhu..

™سريسوفي said...

Salam akak,

Kak Kujie diragut di mana?
Kalau area Rawang memanglah sangat bahaya. Aduh, kesiannya dia. Syukurlah tak apape.

CuTeMiUt78 said...

ya allah.. napa sekarang ni makin menjadi2 kes ragut ni, baru semalam baca kat metro berkenaan seorg gadis sanggup bergadai nyawa mengejar peragut yg meragut beg tgn dia dgn membawa motor yg berlawan arus.. akhirnya budak tu koma merempuh keta..

Kujie said...

Polis tu cakap dengan saya

1- Jangan ikut jalan tu bahaya ( jalan tu sepatutnya di tutup untuk laluan orang awam kalau bahaya )

2- Jangan keluar seorang diri ( Nak je saya cakap - lain kali kalau saya nak ambil anak sekolah, encik boleh escort. Tak kan saya nak ajak sekampung untuk ulang alik urusan harian ambil anak sekolah, pergi kedai )

3 - Jangan pakai gelang emas ( Gelang saya tu dah lebih 10 tahun, berdaki pun….memang pakai harian bukan berkilau kilau meransang pandangan mata orang. Saya bersalah sebab memakai rantai tangan. )

Terimakasih semua, atas doa dan ingatan.

Chekgu BaniHassim said...

keling pun*ek tu dah terdesak kut kak...
sib baik la tak teruk sgt...
tapi dah jadi gitu tak selamat dah le..

TokNabe said...

Memang susah sekarang... hatta dalam rumah sendiri pun rasa mcm tak selamat, inikan pula di luar. Oh... Malaysia ku.

kuIna Jentayutiara said...

terima kasih semua... zaman skarang manusia semakin gila, sifat kemanusian sudah diketepikn...

dan buat semua.. berhati2lah walau dimana saja anda berada.

erisya nor said...

kita makin tak selamat :(

BelalangDewa said...

kesian kak kujie...