Monday, March 2, 2009

Dugaan Datang Lagi : Mungkin Ada Hikmah

Malang nasib ku setelah mengembara dgn Geng Upin & Ipin, aku kehilangan dompet yg mengadungi wang tunai RM9++, IC, lesen, kad plastik & kad ATM. Aku tak pasti ketika mana beg aku diseluk.. bila aku nak keluarkn wang utk bayar parking baru aku sedar, semua telah tiada....
Aku syak semuanya terjd di dlm lif. Aku membawa ank2 kecil sekecil 5 tahun, ketika berasak2 dlm lif aku tertumpu utk menjaga mereka agar tidak dihimpit.

Duit gaji aku utk bayar ansuran keta semuanya telah hangus....... sebenarnya aku jarang membw cash money sebyk tu entah mcm mana hari tu aku tak sempt ke Public Bank utk buat bayaran keta & kad plastik ku. Aku bercadang selepas menonton aku akan selesaiknya.

Setelah laporan polis siap aku ke JPN utk buat kad pengenalan baru, petang semuanya selesai aku tinggalkan Sungai Petani utk kembali ke Kangar dgn linangan air mata serta sedikit sumbangan drpd syarikat.

Sedih... teramat sedih....

18 comments:

ONE ZABA said...

Itu baru sedikit hukuman alam. Itu juga baru sedikit rezeki kita ditarik balik dan diberikan kepada orang lain. Buat kita lebih berhati-hati dan lebih bersyukur dengan apa yang ada.

Neeza Shahril said...

kuina, Allah hanya menguji hamba-hamba yang disayanginya...
rezeki lain bakal menjelma, Insyaallah..
banyakkan bersabar ya...

aD said...

sedihnyaa.. banyak jumlah tuu. sabar ye.. dah tak ada rezeki :(
eiy.. tak suka tau perangai penyonglap duit orang nih!

Jard said...

ish.. malangnya..

kak.. tabah ye.. hrp2 tak akan kena pada mase hadapan..

kakpiah said...

erkk...
bab duit tu mmng boleh di cari..

yg ralatnyer..
mcm2 harta pusaka dlm wallet tu kan?
leceh nk buat ic baru bagai...

adeh..
sabar je la..
dah rejeki pencurik tuu...

CuTeMiUt78 said...

oh.. kesiannnya.. takpe la. Anggap la tu dugaan hidup. Semoga pas ni lebih berhati2 ya..

Dee said...

siannyer..kalo i pun sedey..ntah2 jatuh kat dlm panggung..u dh cek?

IBU KUMBANG said...

takpe ada rezeki lain tu..

iEn said...

camna leh ilang neh? mesti ada owang selup2 kat lif tu.. hmmm.. sabar2...!

iEn said...

teman pong sedih gark.. mesti siksa kan masa tu

MasNurin said...

Alah, siannya..ari tu teringat nak sms kuina pasal cite upin ipin tu..tapi terpikir nantilah ari ni bole tanya. Bila ilang dompet paling bengang nak kena buat benda2 yang ada dalam tu semula. Sbar lah ek..ada hikmah semua tu jadi.

Lina said...

takpe...bersabarlah...mungkin hilang rezeki hari ni, InsyaAllah dapat rezeki yg tak disangka2 nanti...jgn sedih2...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bnykkan sabar kak...
mungkin ada hikmah nyer....

orang yg ambil barang2 akak tu...
takkan selamat makan duit mcm tu....

akan terima balasan nyer....


♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

iza~de~bintang said...

Aduh...tu lah yg paling risau...nauzubillah. Duit satu hal, nak uruskan perbaharui semua benda tu...
adeh lemaih perut tuh.. sabarlah yer..semoga diganti dengan rezeki yg lebih baik.

syareena said...

uih soba la ye....
ape la org yg mencopet tukan?
x skolah gaknye.

sya pun bln ni cucuk RM9++ suka ati je ATM tu ptg baki tp duit x kuar,
dah report sesuka ati je kene tggu 2 mggu, die ingat leh sesuka nak baya bil ble2 ...

Chekgu BaniHassim said...

Saya tumpang simpati kak...
be careful next time..
pencurik celake tu mane tau nak kesian atau pilih mangsa...
ok??

musti ade hikmah semua ni jadi...

erisya nor said...

hmm...semoga kuIna diberikan ganti yang lebih baik berkat kesabaran terhadap musibah yang menimpa....hmmm...dah dua kali bawa anak ke panggung tapi tiket citer tuh sold out! nampaknya kenalah tunggu DVDnya ajer

dakgilachoc a.k.a nani said...

sabar ye kak..ada hikmah disebaliknya tu..