Tuesday, February 10, 2009

Lye Huat Garden : From Hobby To Bisness

Auto Publish

Terletak di KM19.6, Lebuhraya Changlon ke Bukit Kayu Hitam, Napoh, Jitra. 3 tahun berulangalik dr Sg.Petani ke Kangar tak pernah terfikir utk singgah... hahaha.

Ini en3 bergambar, berwarna warni... ngeh3x

Lye Huat Garden adalah Taman Tema Milik Persendirian. Koleksi yg ditempatkn di sini sebenarnya adalah koleksi peribadi dan hobi pemiliknya suka mengumpul benda yang unik. Menarik kan bila hobi itu boleh menghasilkn pendapatan.Terdapat tasik buatan yang menempat beratus ribu ikan kap. Jangan lepaskn keseronokn memberi makan ikan2 disini.


Terra Cotta



Suiseki Gallery
(mcm2 jenis & bentuk batu ada)


Culture Treasure

Lane Nostalgia
(pelbagai jenis basikal)


betul2 nostalgia kerana terjumpa semula beskal chopper merah aku di sini!

Bonsai Garden

Aquarium
(Ikan aeropama sebesar manusia pun ada)




Birf Of Paradise
(Burung Cenderawasih yg cantik)



Mini Zoo
(Boya, harimau, beruang, anak rusa nani, merak patah sayap, kambeng gurun,kedah DLL)





Last but not the End
Kayu bukan sebarang kayu
buruk bukan sebarang buruk...

Bayaran masuk Dewasa :Rm10.00
Kanak2 : Rm4.00

18 comments:

MasNurin said...

Saya suda pegi, memang best.

Lina said...

erm...mmg perasan garden ni masa otw balik dr uum hari tu....cdg nak singgah tp sempat disebabkan mengejar masa. macam2 ada rupanya kat dalam tu...

Jard The Great said...

hehe.. nice!!

Jard The Great said...

hehe.. nice!!

TokNabe said...

Menarik juga tempat tu yek. mcm2 ada tu... Yg ptg suasana yg sedap dipandang tu, sesuai utk jalan2.

kat tempat saya ada satu tempat namanya tropical village yg konsepnya sama mcm tempat tu. Cuma masalahnya kalau hari minggu jadi tempat mat dan minah indon/bangla berendut.

ONE ZABA said...

setahun sekali pergi jugak ke rumah sahabat di changlun tu. tak tahu la pulak adanya tempat sebegini. lepas ni boleh la singgah-singgah.

Neeza Shahril said...

neeza suka! neeza suka! macam budak budak pulak.. heheh..

tapi memang neeza suka pergi tempat cam ni.. especially bila dapat tengok ikan-ikan dan bagi makan..
syoknya tengok diorang berebut makan kan..

kambeng gurun, kedah?? hehehe.. agak2nya ada misai tak??

Adry said...

uish... menarikla ngan bonsai tuu

masviona said...

wah milik persendirian ke taman nih???mesti kaya giller ye empunya nye..mcm2 ada kat sini

13may said...

sempoi!

:)

Yunus Badawi said...

Teringat kenangan masa bina stesen minyak kat Napoh milik HBR. Tak pernah terfikir nak singgah kat taman ni pada masa tu. Yg selalu saya singgah Joe Cendol hehehe

Mak Su said...

bermula dari hobi dan kebetulan kawasan pun ada kan... tahniah kepada pemiliknya

Purpleheart said...

Cantiknya tempat ni, mesti besh pergi..

en_me said...

hi akak jentayu tewww.. arini friday the 13th.. ati2 dijlnraya.. salamms dr me dikejauhannnns..

erisya nor said...

kuIna...bestnyerrr...yang tak tahu keujudan tempat tuh....last month ke BKH ! hmmm kalau tak, pasti singgah!

kuIna Jentayutiara said...

masNurin ...>> best ms bg mkn ikan2 tu.

Lina ...>> len kali singgah ya!

jard ...>> bila nk datang?

TokNabe ...>> indon + bangla, minah melayu + mat melayu = maksiat kat mana2.

onezaba ...>> boleh singgh len kali

neeza ...>> ada jnggut + misai.

masviona ...>> yup, khabrnya byrn msk hanya utk maknan dan penjgaan binatng2 kat situ aja.

13may ...>> singgh la len kali

YB ...>> Joecendol yg malatop tu leh buat org lupa yg lain.

maksu ...>> byk koleksi peribadi

purpleheart ...>> datang la... tak rugi.

erisya ...>> 3 thn berulang alik pun baru singgah... hehehe..

iza~de~bintang said...

wah menarik jugak rupa2nya.
tak penah sampai lagi tang tu..
nanti2 bila balik sp boleh try test lah :D

arryani said...

Salam kuina

Masyaallah,

seronoknya........tapi jauh la pulak.

Teringin nak ke sana satu hari nnti.