Friday, February 13, 2009

13 February : Still Here Besides You

eehhh hari nie dah 13 Feb. apa yg menarik?

Genap 3 tahun berdagang di Perlis Darul Sunnah,Indera Kayangan
(eeehh tak tahu yg mana diiktiraf)

Sepatutnya kontrak/projek tamat hari nie & esok kena balik semula ke H.Q

TAPI....

dilanjutkan sehingga penghujung tahun & mungkn sambung, sambung lagi...
(12 tahun handle project ini project pertama dpt Lanjutan Masa selama SETAHUN, byk sebab salah 1 campurtangan politik ; YB ... ini bukan bagus punya bodek tp sbb layak dituntut & diberi)

aku....
suka,suka sangat suka...
(tak akan jauh dr maydear papa)


masih boleh makan 2 bungkus nasi lemak daun pisang nie dgn harga RM1.00
harap2 tak naik harga sehingga hujung tahun sbb nak kena belanja combi SEPULUH bungkus!

neeza di Tanah Arab ..... klu teringin masak sndiri then bungkus tp makan anak beranak aje. ehhh kat sana ada daun pisang tak?

10 comments:

erisya nor said...

wahhhh murahnya! dah lama tak perlis...rindukan laksa di sana...sedapppppp!

syareena said...

uih nampak je gambo nasi lemak ni kat blog sya....

tibe2.... sya teringin nak mkn nasi lemak.... argh... lapar ni

TokNabe said...

Bertuah sekarang kalau dapat makan nasi lemak berbungkus daun pisang......

ONE ZABA said...

perut lembu rebuih cicah ayak asam la best erisya nor....fuhhhh

echah_syed said...

akan ku tunggu..u'u'u mcm lagu sape tu..??

sedap weii nasik lomak daun pisang.. :D

Neeza Shahril said...

Alhamdulillah.. rezeki tu kuina.. dapat sambung contract.. dapat dekat dengan papa..

sedapnya nasi lemak.. biasanya yang RM1 sebungkus memang sedap kan..
kat sini ada daun pisang tapi mahalnya la.. Dalam 5 keping (2 1/2 pelepah) tu SR10 = RM9. mahal kan.. tapi nak pakai, beli jugaklah. dah lah jauh nak belinya..

tapi kan, kalau kuina nak hantar nasi lemak tu, boleh jugeeeeee hehehee..

Chekgu BaniHassim said...

akak takmo belanje saye ke??
dua bungkuih singgit?? sgtla murah...
untung ke??

en_me said...

dua bungkus sehinggit jakkks.. perghhh

kuIna Jentayutiara said...

erisya ...>> meh la sy belanja...

syareena ...>> ko masak la then hntaq sini sepinggan.. ngeh3x

toknabe ...>> daun pisang mahal sbb tu org jrng pakai tp aroma daun pisng tu yg menyedabkn nasi.

onezaba ...>> jgn lupa kerabu kaki ayam.. power!

echah_syed ...>> amboi, amboi.. klu harga dah nek cancel ya... hehehe..

neeza ...>> sy hantr gambar aje.

chekgu B.H ...>> kat sini msh ada kuih 4 seringgit, nasi ayam RM3.00, sirap 0.60, tea ais RM1.00

en_me ...>> nak order ker?

iEn said...

wah.. RM1 jaa?? naaak nasik lemak toow! meh email tang sini! hehe!