Thursday, January 15, 2009

Sumbangan Kecil Besar Nilai

Salah satu benda wajib dlm handbeg aku, utk merawat kekeringan bibir & kulit. Dulu masa kempen boikot barangan Belanda product ini turut diboikot tp aku berdiam diri aje sbb aku penggunanya sejak sekian lama. Vaseline nie bahan utama dlm pembuatn bam@ balsam gamat, serai wangi, pala DLL yg kita guna setiap hari. Angin membawa boikot itu sepi berlalu tp vaseline aku belum abis lagi.......


Maaf nak beralih tajuk.....

Ketika Palastin berdarah, kita semua merah, kita marah (tak mau ulas byk2, liputan media sgt meluas sekarang)
Boikot......
sebahagian drpd barangan ini adalh kegunaan kita sejak sekian lama, sejak dilahirkan kedunia, sejak kita buka mata, bermakna barangan ini telah bertahta dlm kehidupan kita sekian lama.
Boikot....
kenapa ketika berdarah, ketika marah saja...
Konflik Israel & Palastein telah berabad lamanya, jika 50 tahun dulu kita memboikot barangan ini, perniagaan ini tdk dpt bertapak & berakar umbi malah beroperasi utk menyalurkn sumbangan mereka kpd israel. Ini kuasa ekonomi kita.

BOIKOT : sumbangan kecil tp besar nilai


pssstttt .....>> 2 beradik di alam maya.. smpai serentk wlpun lain gerabak

16 comments:

BurungBelatuk said...

Boikot memboikot nih xda masalah bg sesetgh orang tp bg kebanyak orang payah gak la...so apa efek dia...anyway, aku dah kembali. Sudi2 la singgah kat blog aku k...

CuTeMiUt78 said...

emm.. mari la kita sama2 ya

Tie said...

Hmm...Tie boleh buat yang termampu je...kita pun orang biasa2 je... kalau ada alternatif lain, tentu lagi senang nak boikot, kan...

Lina said...

apa yg mampu kita buat sekrg, boikot je produk2 yg related ngan Yahudi ni...psl keja tu, susah gak nak boikot kalo yg keje dgn kompeni yahudi ni...camano ntah...dilema btul...

syareena said...

mmg nak join la boikot, tp.... anak2 minum susu keluaran nestle.
bukan senang nak tuka2 ni...
dah byk kali cube.. melalak die ade la...
huhu.

Mak Su said...

maksu dari dulu sentiasa pilih barangan melayu, islam, malaysian, melainkan ada masalah tertentu seperti kesesuaian barangan dgn diri, maksu akan guna barangan depa.

::SRISUFI:: said...

salam sis kuina...

adeh...tak sangka lak adik beradik ngan kujie...hehehe

sis...terima ksh doakan sri...jgn lupa PART last entri tu nanti...

;)

erisya nor said...

salam kunjung :) adatlah..masa tgh panas jer...lepas tu serbu produk tuh balik...maklum dah serasi...sukar nak tukar ganti.

TokNabe said...

Kesin nengok keadaan kat palestine. Jo kita pakat belajar boikot. Yang dah pandai boikot tu... teruskanlah!

Yunus Badawi said...

Tadi pagi saya ada tegur seseorang yg masih ada sticker restoran makanan segera yg tersenarai dlm list boikot terpampang kat skrin kereta dia. Tengok kete saya pun masih ada jugak benda tu. Terus tanggalkan.

Keyword said...
This comment has been removed by a blog administrator.
KINI said...

versalin tu bagus kalu pakai setiap hari semua rekahan di tapak kaki & kudis² di lukaan InsyaAllah hilang & licin semulajadi ....

izzat said...

hebat.. produk diorang ni..
di buat dengan penyelidikan MANTAP..
sbb aid tangan diorang dah serap dalam darah daging..
setiap keluaran mereka akan memastikan pengguna akan terus terikat.. dan terus menggunakannya..
aku pong terjebak dan terjajah..
so bila lagi kita nak mula..
meh kita mulakan sekarang.. walaupung sekecil2 boikot,,,
salam perkenalan,,,

Purpleheart said...

Sama-samalah kita memboikot barangan derang. Lagipun ada pilihan jenama lain yang boleh dipilih..

kuIna Jentayutiara said...

B.Belatok ...>> slamt kembali

cutemiut ...>> smbngan kecil tp besar nilai

Tie ...>> ya, kita buat yg termampu.

Lina ...>> boikot apa yg boleh

Syareena ...>> betul tu budak2 susah nk tukar susu

maksu ...>> bagus maksu.. tahniah

srisufi ...>> hehehe 2 bradik yg vouge di alam maya.

erisya ...>> sepatutnya kempen mcm nie berpanjngan

TokNabe ...>> yah...SETUJU

YB ...>> hehehe

KINI ...>> lebih murah drpd beli lipgloss

izzat ...>> salam kenal.. biarlh boikot sepnjng zaman

purpleheart ...>> belilah barangan buatan malaysia

Kasawari said...

mmg perlu kita boikot barangan2 ni semua.. tak rugi pun kalau kita tak guna barangan ni..