Sunday, April 26, 2009

Cara Pasang CCTV & RADAR

itu janji ku pada dia ; SeriLyana adek manes bekas pelajar UUM ; dok jumpa kat UUM & terjumpa lagi kat blog.. hehehe..

Sebenarnya byk cara nak trace visitor kat blog kita nie, aku cuma paparkn sebahgian saja, sapa2 yg ada cara lebih baik sila kongsi yer!

1. Feedjeet ; yg nie ramai org guna.. mudah & senang ditempek kat blog.

2. Tracemyip ; ini pun leh trace tetamu2 anda gak, register free 1 thun aje. Iconnya mcm batang kayu. Dulu aku pakai ini tp Earth Day hari tu aku bakar buat kayu api dah.

3. StartCounter ; selain drpd leh trace visitor ianya jugak berfungsi sebagai hit counter.. boleh bilang bilangan pengunjung blog. Aku tak pernah bilang pengunjung blog ku tp aku bilang follwer... ngeh3x

4. Extremetracking ; nie memang extreme tp dah dihentikan utk penguna dari Malaysia, sbb apa aku tak tau, agaknya sbb bloggger Malaysia power sangat kot. Dulu aku pakai nie.. tp lupa password.. xleh masuk dah... ceh...

5. GetClicky ; ini yg aku gunakan, leh trace mcm2 termasuk pegunjung yg datang melalui keyword kat search enjin. Kena regster & dapatkan codenya.

Selamat menjejak....

17 comments:

Pujangga Asmara said...

Apa Benda Semua Ni Kak? Hahaha..

ONE ZABA said...

cctv yg boleh rakam muka pengunjung ada tak???

joegrimjow said...

seb bek cni adew anjing yg menyalak untuk prevent semua 2
huhu

WeBViDeOKLiP said...

sy guna feedjit
huhu

khaLifah feDi said...

emm better feedjit gud value ea!!!

~Cinta Cukulet~ said...

cuma guna feedjit dgn statcounter je..tapi selalunya malas gak nak menjejak orang haha

TokNabe said...

banyak CCTV dan radar free ye... & tak payah tarik2 kabel.

queenlyana said...

waahhhh kakak.. adik sudah tahu.. hehehehe terima kasih sayang utk kakak.. hehehe

LotsOfLove-Pearls said...

Salam..

aku xpena guna even salah satu..
best jer leh menjejaki pengunjung tapi ader time nnt aku nak guna..

hehe..
Jejak kasih..

nekPP said...

cantikkkkkkkkkkkkkk...

wan muhamad zaidi said...

salam ziarah.. =)

Yunus Badawi said...

jejak kasihlah ni.

eh saya first ke hari ni?

Chekgu BaniHassim said...

sekarang ape pun saya dah tak pakai tracking ni kak...
malas ar...
semak jugak...
huhu

LiLohOnEy said...

hmm..

feedjit pn ley tgk org search pkai keyword kt search enjin gak..

yg akak pakai skg dgn feedjit,, mne lg besh??

emm,,

yg shoutbox akak tu byr eh??

kayteeze said...

Ooo....kita guna wordpress memang dah sedia ada radar nya... ekekekekee....(ketawa eksyen !!)

kuIna LadyInRed said...

P.A ...>> CCTV & Radar utk mengintip

ONEZABA ...>> ada nanti pasang

WEBVIDEOKLIP ...>> feedjit pun ok senang pasang

KLALIFAH FEDI ...>> betu2...

CINTACUKELET ...>> ala benda free tempek aja

TOKNABE ...>> la nie kabel utk wat jambatan

QUEENLYANA ...>> sama2lah kita kongsi

LOL ...>> yg best leh trace keyword yg mcm2

NEKPP ...>> sharing is caring kan...

WAN ...>> terima kasih singgah

YB ...>> jejak kasih dgn visitor

CHEKGU B.H ...>> byk widget nanti berat lak nk loading kan

LILOHONEY ...>> MSJ box tu RM10 aje setahun tp unlimited.... chekgu B.H pun dh jd member ha..

TIE ...>> masih belajr tntng W.P. setakad nie cuma wat backup aje.

CuTeMiUt78 said...

wah.. good info..