Tuesday, March 10, 2009

Let Twist Goyang Gerudi

apapun kita goyang gerudi dulu...
let Twist...


Sabtu: Goyang Gerudi dgn Twister, my feberet drink. Kat Tesco murah botol besar tu berharga RM5.79 yg kecik RM1.90 tp kat The Store dgn Pacific RM8.90.. jauh beza tu. Aku selalu beli 2 botol... yg kecik bekalan semasa memandu. Masa kat kaunter ada kakak tu tanya 'Buy 1 Free 1 ker', issshhh buy 2 pay 2 la...

Ahad : Pagi g pejbt pos hantar bekalan kat kakak aku, isinya tunggu la dia buat en3.
Petang mesyuarat PIBG, kali per1 aku g mesyuarat PIBG sekolh nie. Dok diam2 aje almaklum la kita bukan selalu g mesyuarat, kebetulan tahun nie buat hari Ahad so leh la aku meramaikan majlis. Kecoh tu biasa la.. yg rajin bersuara memang rajin teramat sangat, yg malas mcm aku nie... jd pemerhati aja la. Spt biasa wanita melebihi lelaki.... siap bwk anak2.. issshhh ini la adegan yg tak sanggup aku lihat, dtng mesyuarat bwak anak. Chekgu2 tak leh ker buat peraturan "ini mesyuarat IBUBAPA & GURU bukannya IBUBAPA, GURU & MURID2"Isnin : Sambutan Maulidul Rasul kat Masjid di Kmpng. Anak Dara aku ambik bahagian dlm persembahan nasyid, jadi ketua kumpulan. Seronok gak program mcm nie tgk persembahan anak2 kecil dgn pelbagai ragam. Matlamatnya supaya mereka dekat dgn masjid.

15 comments:

Neeza Shahril said...

tak suka sangat PIBG ni.. sebab bising!
apa rasa twister tu kuina?

ain said...

akak setuju apa kuina ckp, mesyuarat PIBG, tak yah lah bawak anak, adoi rimas tengok kerenah dia org.

iza~de~bintang said...

amboi penuh jadual tu hehee...kak Ina jom twist twist lagu bunyi gitar :D

DrSam said...

Twister tu pun memang kegemaran satu keluarga. Rasanya memang sedap.

Penuh juga aktiviti sepanjang hujung minggu lepas. Meriah.

erisya nor said...

kuIna....suspens ngan tajuk n3 ni huhuhu ingatkan nak citer kisahnya Inul hahaha

lupekanje said...

salam kuina,
lama dah acik tk pegi mesuwarat PIBG. Last pegi masa Shahmah nyer sklh...masa tu bengang sbb kalah undi...ye ler..acik org susah..depa kaya..blh buat cdgn naekkan yuran PIBG.
bila tanya sapa tk setuju...cara undi, yg tk setuju sikit je...kalah la acik yg tk baper nak senang idup ni. ni yg acik tk stuju demokrasi ni..hehehe
comeinyer kumpulan nasid tu...which 1 is ur girl?

ONE ZABA said...

kuina tak tengok lagi kalau meting pibg kat sekolah yg ada orang asli. habis satu kampung tu dtg. janji ada pertalian sedara dgn anak yg sekolah kat situ. sebab depa tau..ada meting..ada jamuan.

kuIna Jentayutiara said...

neeza ...>> rasa oren sebenar lebh kurang Feelfresh

ain ...>> bising lak tu... rimas

iza ...>> nanti minta che abg mainkn gitar kapok dia

Dr.Sam ...>> suka sbb oren

erisya ...>> goyang gerudi kat blog aje

lupakanje ...>> yg paling tinggi tu...

onezaba ...>> ehhh sy nak g jugak leh mkn free .. hehehe..

Tie said...

Kak tie pernah sekali je ke PIBG...itupun kerana ada majlis anugerah cemerlang...terpaksa laa...

Memang tak suka mesyuarat PIBG sebab tak minat...apa2 keputusan, Tie terima je...tak de masalah pun.

Kat sini tak pernah jumpa minuman gerudi tu....hi hi...

Ma_sUyinFiqah said...

hehehe saya low profail..esok suoh Cik W jer lah p mesuarat PIBG tu. Bawak anak sbb tak der baby sitter lah tu....tak pun budak tu guling2 nangis....tak pun sbb nak tengok kakak dia nyanyi nasyid.

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. ingatkan nak twist goyang gerudi apa... rupanya bab air twist tu ya..

Purpleheart said...

Saspen je, ingat betul-betul buat twist.. hihihihihi...

Ala comenya anak dara tu pakai tudung, sejuk ati tengok..

Mak Su said...

maksu dah 2 tahun tak pegi pibg, sebab ada baby w. nanti bising kat sana, takut nanti semua mata memandang kat maksu.

Dee said...

twister tu sedap kan..tp dee lg suka nestle bliss yogurt drink..mango flavour...hehehe..

syah shah said...

saya pun suka sangat minum twister tu... kalo kat kedai runcit sebotol kecik rege sampai rm2.50... mahal gile...

jadi besenye saye minum yang cap ayam sajala... Hahahahahah :P :P