Monday, January 19, 2009

Dung Dung Cheng

Dung, Dung, Cheng... akan tiba akan datang...

pagi2 sampi opis sekotak limau atas meja, kali nie di terima drpd Mersing Construction, salah satu subcon utk kerja jacking. Sabtu hari tu dpt sekotak dah.. subcon mana yg hantar aku lupa dah.. tgk kiri limau, kanan limau... Makan limau sampai cirit tp itu REZEKI... Skarng harga limau mandarin nie murah sesangat.. limau mandarin madu lagi tp aku suka yg dlm kotak kayu tu..

ehhhh kakak aku ada story pasal limau mandarin yg berulaq.. issshhhh..


keja kat site agak slow, sebahgian drpd kerja sedang melalui kwsan batuan keras, malah sebahagian drpd kerja-kerja jacking tergendala kerana mata gerudi dah rosak, utk batuan yg keras kita gunakan 'diamond cutter head', nk repair bukan senang kena hantar balik oberC.. Jerman, berbulan2 baru sampai patah balik pulak.



Gara2 nak cuti dung,dung,cheng jugak aktiviti di tapak slow. Cuma nk siapkn kerja yg sedang berjalan & kemaskan tapak tp aku jgak yg kebizian.

soryy... cerita pasal keja... tak dak mood nak buat en3... dapat email dr geng kat 'Negara Pasir Berdengung' kau bila nak sampai sini? Ceehhhh... abis cerita

23 comments:

naz ilyn said...

salam...

bila dong dong chey jer rezeki buah limau melambak-lambak pergi kedai jer dapat dua biji limau pergi kedai sana jer empat biji limau puas makan limau... tapi memang suka makan limau

TokNabe said...

Dung...dung..cheng..Dung... dung..cheng..

Kita pun menumpang cuti.. hehe.

ain said...

Hubby akak pun sejak dua menjak ni, bawak balik limau mandarin. normally, time raya cina je akak
balik kg..tak tahan telinga dengar depa2 main bunga api. Bising!!!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

akak...

nak limau sekotak bleh?

yehehee

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

ONE ZABA said...

dung dung cheng... mapiaw... mapiaw mai kicik ka mau busat punya ... heeee...heee

Prem said...

hi..nice blog..you have here..care to link xchange? reply me will add you then..

Nazra said...

dung cheng cheng. memang pasni rezeki limau jgk. tauke ofis chinese muslim tp dpt limau brlambak gak, hehe. tumpang kidnap ja la ^_^

sakurasa 2 said...

dung cheng cheng he he he kat office sakura pun banyak limau

CuTeMiUt78 said...

ha'ah.. sama la kita.. lagi nak cuti.. semuanya jadi lemau.. lembap je buat keja.. hah..hah..hah.. kotak limau penuh dah kat office ni..

ujie said...

kalau banyak limau tu hulur2 la sikit kat kite huhu

Adry said...

bestnya dapat banyak limau... hehehe

Uncle Lee said...

Hello Kuina, wow! Really nice of you to drop pondok saya. Terima kaseh.
Wow! You involved with construction?
That you and hubby in the gambar? You sure got a handsome hubby. And he a lovely wife, *wink*.
Beautiful couple.

I enjoyed reading your this posting...though my Bahasa is jurassic, sebelum Merdeka, boleh la faham 34%, ha ha.
You have a nice day and enjoy the oranges. Best regards, Lee.

Neeza Shahril said...

sedapnya oren mandarin tu... rindunya la..
anak2 neeza memang suka makan.. walaupun bukan CNY..
kat sini takdenya orang nak bagi oren cam tu.. bukan ada pun..
kalau nak, beli aje lah kat kedai.. tapi takde lah kotak2.. semuanya kilo kilo ;)

Ezad said...

ada limau lebih keeeee

Yunus Badawi said...

Tadi saya kat site pun subcon bagi sekotak pasal nak bodek supaya keluarkan CPC. Saya punya PM kata kalau bagi 4 lori pun dia tak issue CPC selagi kerja tak siap betul! hehehe

kuIna Jentayutiara said...

Naz ilyn ...> rezeki setahun sekali

Toknabe ...>> sekolah cuti seminggu, raya sakan no...

Ain ...>> klu sy join main sama2.. ngeh3x

Yanie ...>> kasi la email addrs

One zaba ...>> kong si fa choi a...

Prem ...> Tq

Nazra ...>> rembat aje...

Sakura 2 ...>> kenyang mkn limau la nie..

Cutemiut ...>> meh buat kenduti limau

Ujie ...>> kasi alamat email nak hantar

Adry ...>> leh buat kenduri limau

Uncle lee ...>> toce, toce

Neeza ...>> cik kak tgh berpantang, x leh makan manyak2...

ezad ...>> nak ker??? hehehe

YB ...>> biasa la tu.. bodek

fazemy said...

korg wat kerja apani korek2 tanah? pasang cable ke?

kuIna Jentayutiara said...

fazemy ...>> construction mcm nie la perosak bumi...

iza~de~bintang said...

Dung dung cheng..mintak angpow bleh dak? ... limau dah banyak dah hihihi

kuIna Jentayutiara said...

iza...>> mata akak tak sepet lagi la...

fazemy said...

ooo keje merosakkan bumi..haha

PIKIRSENDIRILAH said...

kasarnya keje dia...memang limau mandarin best tapi ada jugak yang dh buruk..maknanye bukan semua elok a..tapi kalu sampai nampak ulat tak pernah...lagipun bukan suka beli..suka makan je..
limau madu sedap jugak ape..

Minister Of Mind said...

diamond cutter head<- benda nie pun nak kena repair ke?