Friday, October 17, 2008

EDC UUM mesra

Mlm kemarin aku ke sini menjemput dia
ketika sampai hujan renyai2. Jam dah menunjukkn pukul 8.35 p.m. bermakna dia sudah memulakn persembahan. Aku terus memandu ke tempat parking di bahagian belakang hotel. Biasanya bahagian belakang adalah tmpat parking bg kakitangan & perserta2 yg akan membuat persembahan. Seorng pengwal keselamatan menyambutku dan memberi tunjuk arah kepada ku utk parking... eemmm mcm sedang belajar memandu lak..

Lepas mematikn enjin pengawal tu memhampiri ku sambil membuka payung & memayungi ku.

"Puan, majlis dah bermula, silalah masuk ke dewan sekarang"

aaaaa aku kebingungan seketika tp masih berdiri di alam nyata

"erkkkkkkk tak, sy nk jemput kawan saya, dia ada show kat sini"

aku tak tahu apa perasaan pengawal tu, mungkin dia tersipu2 malu atau menyumpah aku, tp dia tetap memayungi aku dan menghantar ku ke pintu dewan walaupun aku sebenarnya bukan tetamu majlis itu.

ketika itu irama sax dia berkumandang...

"ha, itu kawan saya sedang main saxsofonnya"

"ooo kawan puan main muzik ya, saya nk pergi tengok la"

dia tinggalkan aku dgn senyuman mesra.

Aku salute pengawal tu.......

"budi bahasa budaya kita"

14 comments:

TokNabe said...

Manusia kalau tak ada budi bahasa, jangan panggil dia orang lah.

@k@kPOKPEK said...

masih ada lagi orang kita yang mengamalkan budi bahasa terpilih.. err?? ye ke org kita? ramai pakguard2 sekarang bgsa asing...

Mummy Cool said...

very the sweet one pengawal tu kan...

azam said...

mesra betul guard tuh ek

Mak Su said...

kunjungan balas :)

kuIna Jentayutiara said...

toknabe ...> kadang2 budi bahasa hanya pd slogn.

@k@k pokpek ...>>ada lg tp boleh dibilang dgn jari.

mummy ...>> ya, susah nk jumpa skarang.

azam ...>> ya, ya tp lupa nak tanya nama. hehehe

maksu .. > terima kash singgah.

13may said...

bestnya!

:)

TedungS said...

masih ada harapan lagi walaupun semakin terkikis courtesy kat bolehland tercinta ni..

puterabumi said...

Kehidupan tanpa budi bahasa merupakan kehidupan yang sia-sia.

Adry said...

Bagusnya layanan dier ekk

Adry @ http://www.adrysabry.com

kuIna Jentayutiara said...

puterabumi ...>> kadang2 budi bahasa cuma ada pd slogan.

adry ...>> harap2 budi bahasa spt itu mash jd amalan kita.

Purpleheart said...

Bagusnya pegawai tu..salutela sama dia..

arsaili said...

alhamdulilah..ada lagi insan yg berbudi bahasa..

kuIna Jentayutiara said...

purpleheart ...>> yes salute sama dia...

arsaili ...>> alhamdulilah