Monday, August 25, 2008

i'm back with a lot of story

huhuhu... cuti sekolah dah abis... aku sdah menamatkn tugas aku sebagai pemandu pelancong & DUTA (???) Pelancungan (tdk rasmi) bg Negeri Perlis & kembali menjalankn tugas2 khas aku (Brutal Engineer).

Byk cerita la nk distorykn... kemarin dulu pagi2 sesudah subuh aku nk isi minyak GDua aku, budk kat pam 2 tanya

"Akak isi penuh ker?"
"Isi penuh, Free ker dik" aku tanya dia.
" Eh, kan minyak dah turun harga"

ehhh turun harga... alamak tak tahu la pulak aku, apasal tak kecoh2. Apa crita erk... PILIHANRAYA atau nak RAYA atau terselamat RM juta2 kat Olimpik ? Tp harga barang yg dah naik tu boleh diturunkn balik ker?

Ptg aku buat aligment & balncing keta2 sbb aku dok rasa senget sebelah, hampeh ingat kot sikit saja.. mcm2 la pulak, chamber lari la... apa ke bala la....aku bkan reti sangat, last2 dpt bil RM115.00, trpaksa tambah utang kad plastik aku, hujung2 bln nie dompet pn dh kempes. Ms drive blk rasa dok mcm tu gak... hampeh betui... tak berbaloi. Blk umah papa pokpek pok pet... yer la aku bg tau kat dia keta tu senget sebelah tp dia pn asyik dok bz aje.. aku bw p buat sndiri la... (ini gara2 bw keta masuk dusun mcm drive 4x4)

eeeehhh dapat award lagi la.... toce, toce unguviolet.... tak tahu nk pepanjangkan kat sapa2... tak dak idea lg....

kemarin birthday intan, epy birthday intan, anak dara kakak aku kujie. Mlm sebelumnya ank dara aku minta aku topup kredit kat HP dia, katanya nak wish intan... bebudak zaman skarang bijak2.

aku tak pasti berapa umur intan ketika ini & umuq akak aku tu, hehehe...


9 comments:

echah_syed said...

cute kan!pp labuh dagu berlapis hehehh bkn mak intan tp intan..hiks :p

anak tumpang combi baru darjah 2..siap suruh mama dia janji kalo dapat nom 1 sem akhir nnt ..minta beli hset adehh ! dia ckp ramai kawan2 bw hset pi sek :D

Jie said...

weiiiiiiii...gambar tu kena sensode la.....


makcik combi dah kecoh tu..hahahahaha

Jie said...

Wani sms Intan awai lagi, tapi intan dok bersms dgn wani dlm kul 2pm..masa tu dlm tren aku nk p Mines....siap sorok2 tak bagi aku baca tu..hahahaha

ingat ke lepas send sms, dia tak tau nk delete outbox tu..rupanya abis di deletenya...dulu dah kantoi..dia send sms kt abah dia..tapi tak delete..so kena ejek lah..

kehkeh..aku tatau depa dok bersms apa

aku approved msg tadi..kehkeh...tak sabar nk tgok msg makcik tuuuuuu....

Superb GURU BaniHassim said...

tu laaa...

bz sgt mase cuti pastu xamik tau perkembangan semase...
minyak turun pun ciputet je...
tak byk sgt perubahan..

kite tunggu je esok...ape citer..

Adry said...

malam pengumuman harga minyak turun esok tu saya pun tak tau.. siap gi beli minyak lagi... sampaikan cashier tu tanya , abg beli minyak?? saya cakap iyalah.. napa?? dia cakap takdala...

Bila sampai rumah baru tau esok harga minyak turun.. hampeh tul... patutla stesen minyak sunyi jerr td... rugi rugi.. ala tp bukannya banyak sangat pun turunya kan...

Apsal potong gambar tu.. nak tengok gak gambar kak jie.. hehehehe :D

yOnnA said...

err..
nape mak intan tu nampak cm chubby giler eh?
wakakka

aeropama dot com said...

kes kena kencing ngn mekanik kete ke? saya pun masa wat balancing dulu sbb kete senget sebelah. diorg pun wat pastu charge 30 hengget. tp bila sy bawa kete tu ttp sama sengetnya. nk anto balik dh xsempat sbb sy tgh rushing ms tu...

kuInaJentayutiara said...

echah@combi ...>> intan yg cuby kan...

jie my sis ...>> aku sensr sikit2 aja, kira orait la no...

superb guru ...>> ciput pn alhamdulillah.. berkat permatang pauh.

adry ...>> sensor sikit sbb tome sngat.

yonna ...>> hehehe pic masa tua2 dulu.

syam@aeropama ...>> geram tau, kejam betui depa !

Minister Of Mind said...

pemandu pelancong & DUTA (???) Pelancungan (tdk rasmi) bg Negeri Perlis<- takde badge pemandu pelancong eh