Thursday, June 19, 2008

Operasi Membersih & Mengemas II

Perasan x aku sdng mengemas... mengemas blog, aku sdng cuma mengoptimumkn loading time utk blog aku, kesian gak kn orng dtng umah bg salam ketuk pin2 tp lambat buka, nanti blk lak tetamu ... issshh ntah2 bw buah tngan ker ha.. melepas aku...

Aku jgk telah memansuhkn byk widget tp bunga tulip 2 x leh la... jauh tau aku petik.. sayang u... dah beratus kali aku tanam tak idup gak... tu pasal aku plastikkn. @bunga

Blog aku skrang seberat 234459 bytes, loading time adalah 20.51 s tp itu brgantng kpd kelajuan steamyx @siul. try check u'r blog kat sini.. http://websiteoptimization.com/

ini speed internet kat opis aku... guna speedtest , hampeh, ini bkn stremyx ini snailmyx

ini menggunkn DU meter... @hah lg karut tp DU meter byk kegunaan boleh tgk kelajuan netwok atau unexpect network xtvt. download free..

semua info ini adalh dr "kusus buat blog" yg dianjurkn oleh kakak aku

psssttt..... cerita sebaliknya............. aku dah hapdet semua blog aku tau... tiada lg sawang & sarang lelabah! @senyum

6 comments:

Jie said...

senangnya idup.

asik cilok entri aku je

hahahaha

erk..aku ingat nk beli hosting domain lah

ada maklumat?

Syam said...

blog saya mengambil masa lebih kurang 34s untuk loading kalau menggunakan broadband dengan saiz blog sebnyak 477441kb. ok lah tu...


-----------------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com

Jentayutiara said...

sis...>> onealien kat balingNet hr 2 offer domain... tanya la dia.

sham...>> klu org 2 dtng bw buah tgn then blk rugi ooooo....

TokNabe said...

stemik tu kulit dia, isi dalam dia memang snaimyx. Kekadang putus2 sambungan dia.Report puas dah report.

........................................
Selamat berkemas ler ye... isi dalam kotak dulu mana2 yang tak nak pakai tu, jangan pula dibuang terus...takut nak pakai bila2 nanti :D

echah_syed said...

bersih jgn tak bersih :p

Jentayutiara said...

toknabe...>> dun worry, msh disimpn dlm recycle bin

echah_syed 2combi ...>> meh lama nolong!