Friday, June 20, 2008

Mendaki

sejak kehdapan & kebelangan nie aku dah malas g mendaki... tak tahu Y? xtvt mndaki aku terhenti bila musim ujan hr 2... skarng dah cerah, panas & hangat, masih belum dimulakan lagi.... isssshhh aku dah jd baloq liat dah. Dulu w/pun x prgi mendaki sekurang2 aku berjogging...skrang hancusssss.

eeeeehhhh tp skrang aku berjln kaki dtng pejabt... ala 500 m aje tp pergi balik jd 1000m... kalau seminggu dah 6000... sebulan ha... kira la sndiri... dah brapa kilo kalori aku terbkar, itu blum di+ aku panjat tngkat 1 & tngkat 2 pejabat, berjalan kesana sini di pejabat.... kira ok la kan....
apapun xtvt mendaki aku akan dimulakn semula.......... eeyaaaaaaaaaaahhhhh @malu
cdngan pendakian hujung minggu nie... rendah aje... tp agak mencabar...
- group mendaki aku hanya ada 3 orng p'puan dr 3 bangsa,
yg melayu (sure aku la kan), seorng india & seorng cina.

15 comments:

13may said...

tu bukit apa tu akak???

yOnnA said...

wahh minat mendaki rupenye akak ni..btw,
bukit ape tu kak :p
kat perlis ade bukit ke :p
ngeh2..

btw,
yang pulau ISA tu..
mase yonna dok sane alhamdulillah xde pape pun :D
heee..

Jentayutiara said...

13May & yonna ...>> itu bukit batu kapur.... Bukit Kubu terletak di Kola Perlis.

Syam said...

jangan lepas mendaki, balik rumah bantai nasi sampai 4 pinggan. penat je bakar kalori. heheheheh :D



-----------------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com

pReciOus shaRihaNa iLesOr said...

wah.
sgt muhibbah itu grup mendaki.
kagum2.

;-)

faisal said...

waaa bestnya mendaki..teringat dulu ikut kelana siswa..:) skrg skill sume dah hilang,hehe..2 tahun lepas je pergi mendaki indoor pastu dah takde member..:) err, mmg kagum betulla ngan akk nih,huhu..

TokNabe said...

Mendaki..dulu penah juga,sekarang tak lagi. Kudrat dah kurenggg....

Ezad said...

ooo bukit.. ku sangkakan gunung...

bila nak daki gunung everest?

echah_syed said...

patutlaa slim melim..kaki mendaki rupenyerr :p

Jentayutiara said...

sham ...>> 4 pinggan ???? jangannnnnnnnnnnnn

sharihana ...>> persahabatn tidak mengira bangsa yg pntng jujur & ikhlas.

faisal ...>> outdoor xtvt nie kena ada geng yg 1 kepala br la best.

tok nabe ...>> daki tangga opis tiap hari pun ok gak.

ezad ...>> averest ???? eeemmmm sabar ..

echah_syed @ combi ...>> tunggu sy di Sabah yer!

shahkang said...

yonna, kat perlis banyak bukit la :P

kak jentayu cuba la try gua cenderawasih..mesti dah pernah pegi kan?
saya salu gi situ sebab agak tinggi dan senang je nak mendakinya
bawah pula ada jual air2 = malas bwk air sendiri
nama lain gua cenderawasih tu bukit lagi
senang ceta sebelah taman budaya

saya kat kolej mara banting dah sekarang
bulan 8 pulak la nak balik perlis..hehe

Jentayutiara said...

shahkang...> gua cenderawasih & gua sami tu tiap2 hari pergi... monyet2 & unggas2 kat situ pun dah kenal.

Adry said...

amboi ... lasak rupanya... best of luck!

diya said...

uhu. bestnya daki bukit neh. tapi, klw diya for sure - blm sampai puncak lg - dh mcm baby tak cukup oksigen. huhu baby lah sgt.. :p

Jentayutiara said...

adry...>> syiokkkk oooo samapai punck.

diya...>> baby x ckup oksigen kena hntr sptal.