Tuesday, June 26, 2007

TaNpA CeRiTa

Minggu nie minggu tanpa cerita... rasanya minggu nie tak nak buat entry.... eehhhh betul ker???? rasanya nak mengembara di alam siber nie, nak melawat kawan2, sahabat handai, jiran2 juga kenalan baru. Sempat juga melawat sikumbang yang kelabu mata nak pilih ferrari, momstermom dgn karenah anak2nya (issshhh kalau la dia benar monster apa akan jadi yer?, m iqbal naspa dgn pensil kayu nya yg tak pernah tumpul, shueqry dgn motivasinya yg kadang2 membuat aku pedih hati, ana al fath dgn jihadnya, muha yg otak besar fikir bisnes... (moga cepat kaya... hihihi) ha... tansrihjzul alahai tak sempat la nak nak practice tarian gelek, stop dulu a.... ehhh abenor mana kau ha? Benarlah alam siber nie dunia tanpa sempadan... macam2 ada!



Dalam sibuk2 nie sempat jugak balik kg disamping menjenguk anak dara dan org tua jenguk jugak pokok rambutan yang buahnya sedang bertukar warna, hijau, kuning, merah... macam traffic light pulak. Sempat jugak panjat sepohon. eeehhh tak percaya, masa kecik dulu akulah juara, tanya kakak aku kujie. Tahu tak betapa nikmatnya makan atas pokok sambil memetik dan bersandar di atas dahan... nak tahu cubalah...



Kat site pula physical activiti slow sangat, dok tunggu auger machine sampai utk start kerja jacking 750mm dan 900mm RCJP (reinforcement concrete pipe jacking) kemudian nak settle claim dari contractor, cantas mana yg patut, baru 1.5j tak sampai target lagi 2.5j sebulan. Uwa.... mcm nie 4 tahun la aku dok kat sini. Juga nak kena kemaskini apa yg patut untuk ISO audit.


Satu lagi tugasan minggu nie mencari jawapan kpd soalan seorg teman yg blur2 sikit, ada ker dia tanya kenapa perempuan kena pakai panties.... katanya kalau bra ok la utk support 2 gunung tu, tp kalau panties utk apa, melainkan waktu bulan mengambang ada gak support? Nak jawab apa ha.. cuma aku terbayang kalau bahagian tu tak disupport kat pantai2 sure kita jumpa byk dugong yer... isshhh bayangkan.


Uhhhhhhh oppppss dulu lah ya.... lagi satu kesibukan minggu nie adalah utk bercuti di tanah tinggi.... tempat sejuk.

7 comments:

Sunan_Jati said...

whahahaha... bnyknya gmbo... heheheh!

Ku Ina said...

gamba tu utk wewarnakan blog.. kalau tak gelap.. kelam

Rodrigo said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Sunan_Jati said...

rodgrigo tu cakap apa weh!

Ku Ina said...

entah... yg faham BLOG aja. Ada sesiapa pandai translate?

Sunan_Jati said...

slamat hari jadi... kepada ku ina..!

muha said...

weh! otak kecik je...tapi jiwa besar..hehe