Wednesday, October 8, 2008

Engineering Beauty

beberapa pic yg menarik utk dikongsi, kalau nk tahu mcm mana pembinaannya rajin2 la tengok Discovery Channel & National Geo Program (Astro Saluran 551 & 553), my feveret channel..




13 comments:

Sikelu said...

isk.. ni macam jambatan baru Kuala Perlis - Langkawi saja..

:))

kuIna Jentayutiara said...

issshhhh itu jambatan Qatar Bahrain..

Muhammad Azli Shukri said...

cantik betul kalau gambar2 tu jadi poskad.

Superb GURU BaniHassim said...

err...
keje akak ade kaitan ek dgn shore engineering nih??
buat groin ke...tambak ke...ye??

~Cinta Milo Ais~ said...

cantik..mmg cantik..nanti nak buat satu kat depan rumah hehehe

iEn said...

eeeh pulau pinang kee tuuuu?? lawaanyaaaaaa

kuIna Jentayutiara said...

azli shukri ...>> tq visit my blog. Rasanya zaman skarang org dh x hantar poskad kot... email & MMS aje.

Guru BH ...>> akak civil eng tp minat gak dgn offshore eng. nie mana tau nk beralih haluan.

Milo ais ...>> molex sngat tu, buat dgn batang pinang.

ien ...>> bukn la, ini jambtn kat bahrain tp method lebihkurang aje.. cable bridge.

cikgu panji said...

sangat le cantiknye...
menikmatinya sambil makan kuih raya ngan teh o.hehe

kuIna Jentayutiara said...

CP ...>> sedap tu time ujan2 nie..

TokNabe said...

Gambarnya memang cantik2. Reka bentuk dan jambatan itu pun sy kagum....

Ramai orang cerdik pandai sekarang ni ye..

Astro Saluran 551 & 553 memang fav sy jugak, cum jarang berkesempatan nak tengok, budak2 asik dgn channel 611 je.

kuIna Jentayutiara said...

tok nabe ...>> teknologi berubah & semkn canggih lalu duni menjd semakin dekat. Psal budak2 tu ajak ajak main Tom Tom Bak kat luar TV lak, sapa menang leh pilih channel...

etomyam said...

canggih, tu yg kerajaan kita nak buat tu he he he

yo said...

cantik tp gerun dan seram bila tgok