Thursday, July 17, 2008

Motorsikal Patung

ini adalah 3 buah motorsikal patung yg dirampas oleh polis traffic Kangar dlm 1 operasi. Unik & kreatif kan pengubahsuaian motor nie... sayangnya kretiviti ini hanya layak di pamerkn di balai polis!

15 comments:

IBU KUMBANG said...

kekadang malaysia ni tak support rakyat dia berkreativiti

Ezad said...

dasyatnya motor2 tu...
terpengaruh cerita american chopper la tu.. :)

alone said...

cantik tapi sayang.. kreativiti xkena tempat pulak.

kan bagus kalau mereka yang ada bakat istimewa ni diketengahkan melalui program2 yang sah di sisi undang2.

kuInaJentayutiara said...

ibu kumbang ...>> rakyat m'sia ramai yg kreatif tp bakat itu tak tonjlkn secara sihat.

ezad ...>> pengaruh tv la nie

alone ...>> kretiviti yg digunapakai utk tujuan yg salah & mrbahaya, utk berlumba.

Mummy said...

salam ziarah kembali .... mummy link kan kuina kat blog mummy ya..

KAMATO said...

Mungkin sampai masa kita bagi laluan yang halal untuk sapa2 yang mempunyai kreativiti sepoerti ini hehe

Kasawari said...

perghh macam motor batman jer.. mmg org2 rempit ni kreatif. kalao bagi buat kereta f1 pun jadik ler..

p/s; yg bagi jersey tu.. ermmm ada lah seseorang.. he he

umie@kakyong said...

tiara,
depa tu kreatif tak bertempat... depa boleh masuk pertandingan rekacipta motobike zaman 2020 nanti..

kuInaJentayutiara said...

mummy ...>> tq, tq, tq

kamato ...>> byk peluang & kesmpatn ada tp terabai

kasawari ...>> motor batman lum tentu dpt kelulusan JPJ Mesia

umie@kaklong ...>> masalah2 org kita, bangsa kita, bangsa lain ada ker merempit.. tak ada kn!

*SiRibenMerah said...

agak2 polis tuh mencuba naik x moto patung neh?? hehehe..

*salam kenal akak =)

TokNabe said...

Kalau bab2 yg kreatif tapi menjahanam dan menyalahi undang2 tu..hehe ramai kaum kita ler.

kumb@ng said...

orang Malaysia ni kalau bab mencipta memang kureng tapi bab memodify memang terror...

Monster Mom said...

wah classic sungguh....

patut derang ni mintak kerja ngan Honda ka, Yamaha ka or better buat company sindri.... Kapcai S.B!!

kuInaJentayutiara said...

siribenmerah ...>> salam kenal ya, pak pilisi 2 pn teringin gak 2... control macho aje!

toknabe ...>> kreatif x brtempat

kumba@ng ...>> u'r rite

monster mom ...>> tak layk sbb kreatif menjahanam bkn kreatf mencipta, tak caya tnggu musim raya nie ramai la org kita mask spital trkena mercn buatan sndiri.

Great G.U.R.U BaniHassim said...

kepala kalau dah terlampau bijak...
cemni laaa...
Bijak tak kene tempat...