Friday, May 30, 2008

Resepi Istimewa utk makan malam

Semlm member kata nk ajak klur makan malam ...so petangnya aku kosongkn perut, tiba2 ms balik rmh dia kata ada dinner dgn big boss kat Putra Palace. Aduissss, nk pujuk aku dia janji blk nanti belikn makanan, tunggu punya tunggu smpai pkul 9.30 perut bekeroncong so trpaksa keluar mncri makan, aku prgi 1 sprmarket. Barang2 yg aku beli :

  1. 1 buku roti putih (pastikn yg blum expiry)
  2. 1 tin kacang panggang
  3. 1 tin kacang peas
  4. 1 botol mayonis
  5. 1 botol serbuk lada
  6. 1 paket kobis putih
cara membuatnya....
  • panaskn toaster
  • masukkn 2 keping roti
  • tekan butang 'On'
  • bila roti dah garing ia akan melompat keatas
  • ambik roti & sapukn kaya... yum,yum...

Minuman :

  • masukkan Nescafe Mild 3in 1 dlm mug
  • masukkn air panas... eeemmmm nikmatnya
so.. inilah resepi istemewa aku semlm.....

sorry maap gambr tak payah upload nanti combi gelak guling2, Hj. Arsaili senyum kanggaro, mamaranggie msti terliur, papamafia mesti nk msak mlm nanti, En. Budin order kat mamak sebelah...
SELAMAT MENCUBA

9 comments:

mama ranggie said...

lor...beli nye macam2 tp last2 mama tgk roti bakar..sabar je lah k!

kak,mama sayang awak!

papa said...

he..he.he tu yg siap bawa roti bakar datang kat blog papa ya... tak kisah lah jentayu janji kenyang...

papa pun masak sendiri gak jentayu

Ezad said...

bila masanya pulak nak letak serbuk lada & kobis putih tu kat roti??

beli serbuk lada.. tp tak letak dlm roti pun.. keke

pReciOus shaRihaNa iLesOr said...

nape bahan2 nye xde pon dlm cara mbuatnyer eyh?

uhuk.

konpius.konpius.
hikhik.

Syam said...

alahai kesiannya terpakse mkn roti je untuk dinner.

p/s: time kasih sbb ltk komen di blog sy. hrp2 anda kerap berkunjung di sn

----------------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com

CIKGU PANJI said...

resepi ni boleh buat penyendal selepas makan nasi kerabu/nasi dagang.hehe

Jentayutiara said...

mama & precious ...>> bhan2 2 utk penuhkn peti sejuk aje

papa ...>> saja bw buah tgn.. nk promote resepi istimewa

ezad ...>> i2 utk menu lain pulak

cikgu panji ...>> buat sy terliur aja1

fiza said...

hai...1st time here... waaaa...hehehe... mudah, cepat dan sodap...

amin-joker said...

tuan hamba buat lawak ke??? beta tolong lah gelak sebagai tanda kasihan beta terhadap tuan hamba