Saturday, March 15, 2008

Semangat Pemimpin Perlis

Politik di Perlis bergolak kencang, gelora ini telah bergegar sana sini situ . Rakyat berbicara tentang MB antara MB yg diperkenankan oleh PM dan MB yang dilantik oleh Raja. Bahangnya telah dirasa sebelum PRU lagi. Kini retak menanti belah.

Rasionalnya... betulkah pemimpin itu benar2 nak memimpin atau nak jaga poket & kroni atau ........ kalau tak tak kan boleh mengeluarkan fatwa sendiri. Tepuk dada tanya iman!


P/S .. jentayu mengintai disebalik Bukit Lagi sambil menyanyi lagu WARISAN!
Anak kecil main api, Terbakar hatinya yang sepi, Air mata darah bercampur keringat, Bumi dipijak milik orang.Nenek moyang kaya raya, Tergadai seluruh harta benda, Akibat sengketa sesamalah kita, Cinta lenyap di arus zaman.Indahnya bumi kita ini, Warisan berkurun lamanya, Hasil mengalir ke tangan yang lain, Peribumi merintih sendiri. Kita rumpun bangsa Melayu, Menganut agama yang suci, Semangat bangsa berlandaskan Islam,Teras capai kemerdekaan. Masa depan sungguh kelam, Kan lenyap peristiwa semalam, Tertutuplah hati terkunci mati, Maruah peribadi dah hilang.Kini kita cuma tinggal kuasa, Yang akan menentukan bangsa, Bersatulah hati, bersama berbakti,Pulih kembali harga diri. Kita sudah tiada masa, Bangunlah dengan gagah perkasa, Janganlah terlalai teruskan usaha, Melayu kan gagah di nusantara.

No comments: