Wednesday, January 30, 2008

Miss Call

Malam kemarin aku terima panggilan dr dia di seberang. Perkara pertama ku tanya "Bila nak Balik?.... aaaa waras kah aku, sedangkan aku sebenarnya tahu jadual kepulangannya. Sebenarnya aku kesepian.. aku kesunyian bila dia tiada disisi. Setiap malam aku tidak sabar menunggu matahari terbit agar hari baru bermula.

Aku tak tahu kenapa aku terlalu merinduinya, terlalu mengharap kepulangaan secepat mungkin sedangkan aku sebenarnya sudah biasa ditinggalkan seketika. Terlibat dalam IMT-GT UNINET (Indonesia, Malaysia, Thailand Growth Triangle University Network) di bwh ADB sering membawa dia menjelajah di antara 2 negara ini. Terlalu banyak yang ingin ku luahkan, terlalu terlalu banyak dugaan yang terpaksa kutempuhi sendirian ketika ketiadaannya, aku ingin menangis, menangis sepuasnya dalam pelukan dia.... dalam dakapan cintanya. uhuk uhuk...



ujian yg datang, menguji kesetiaan ku, menguji kesabaranku!

2 comments:

mama ranggie said...

bersabar ajelah...

rindu sgt ek?

skrg kan dah ade 3g...

abanglong said...

salam...first time singgah :)